Coole tantes als Cata.Pirata en Amy Schumer en model Djerra Joan op de cover: je bevindt je in goed gezelschap. Op de redactie had iedereen wel een girl crush. Met deze en nog een hele trits originele en grappige types komen we de zomer van 2017 zeker goed door.

Zin in muziek en dansen nu de zon weer schijnt? We zetten de beste festivaltips vast voor je op een rij. En als je écht zin hebt in een heel dikke party, kun je je hart ophalen met het trouwdossier. We tippen de coolste trouwlocaties, weten welke liefdesliedjes altijd lekker zijn en vragen weddingplanners naar trends én trucs om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. En ook de mode oogt positief. Journalist Bregje Lampje schreef er weer een verhelderend modecollege over. Over het waarom van al die uitbundige kleding met kleuren, glimmers en opsmuk – op de catwalk en in je kast. Het antwoord op dat 'waarom' is helaas niet omdat het er zo fantastisch voor staat met de wereld.

Wie denkt dat ik mijn dagen kirrend tussen de glitterjurken in ELLE's modehok slijt, of al neuriënd de manen van My Little Pony's aan het borstelen ben: dat doe ik, dat klopt. Maar niet constant. We, jij, ik, zijn er maar wat goed van doordrongen dat er ook een andere kant zit aan ons metallic leven. Muzikante Cata.Pirata zegt het in haar interview: 'Zonder de dood is er geen leven, zonder donker is er geen licht'. Comédienne Amy Schumer ziet die samenzang zelfs als voorwaarde om het als komiek te kunnen maken. Ze zegt in het interview dat ze niet kan omgaan met mensen die zonder zorgen zijn. Ik snap wat Amy zegt. Alleen geloof ik niet dat er echt mensen zijn die honderd procent ellendeloos of zorgeloos door het leven gaan. Iedereen krijgt in meer of mindere mate zijn of haar portie shit te verwerken.

Dus zorg dat jouw front row seating in orde is if shit hits the fan.

Soms wordt verdriet of onmacht expres heel stil gehouden. En soms letten we niet goed op wat zich onder onze neus afspeelt. Soms zijn we machteloos. Wat resulteerde in een snoeihard verhaal over een gewelddadige relatie waar een van onze freelancers met veel moeite pas na acht jaar uit wist te breken. Zelfs dat lukt niet iedereen; in de periode van 2009 tot en met 2011 registreerde de politie gemiddeld 21 vrouwen als dodelijke slachtoffers van huiselijk geweld in Nederland. Dat is ongeveer één vrouw per twee maanden die de dood ingejaagd wordt door huiselijk geweld. Tot zover de glitters en feestjes.

Dus zorg dat jouw front row seating in orde is if shit hits the fan. Hoeft geen ellenlange gastenlijst te zijn. Een of twee echte vrienden is eigenlijk al voldoende. Op jouw front row zitten de mensen die blij zijn als je je successen viert, maar die je vooral ook omhoog hijsen als je face down in de modder ligt. Return their favour. Want samen sta je sterk, sterker, sterkst.

Group hug,

- Edine

Je vindt ELLE juni nu in de kiosk, of neem een – flexibel! – abonnement. Net zo handig.

ELLE juni 2017pinterest
Nicky Onderwater
ELLE juni 2017