Eind maart had H&M groot nieuws; na Monki, & Other Stories, COS, Weekday en Cheap Monday, zet het Zweedse modewalhalla wederom een nieuw merk in de markt, genaamd Arket.

Wat weten we tot nu toe? De bedoeling is dat Arket (letterlijk vertaald: 'blad papier') focust op klassieke, meer duurzame en kwalitatief goede spullen. Minder trend-driven dan & Other Stories, maar net wat meer dan – pak 'm beet – COS. Prijzen liggen iets hoger dan bij H&M. Er is kleding – voor mannen, vrouwen en kinderen – maar ook interieur. En dan van zowel het Arket-merk als van merken die buiten de H&M-groep vallen.

De eerste winkel opent einde zomer, aan de Regent Street in Londen (daarna volgen Brussel, Kopenhagen en München) maar de eerste beelden van de collectie gaan du moment al over het web.

Brown, Collar, Textile, Style, Khaki, Fashion, Tan, Maroon, Beige, Long hair, pinterest
Arket
Clothing, Black, Neck, Shoulder, Sleeve, Dress, Outerwear, Blouse, Collar, Waist, pinterest
Arket
Clothing, Neck, Black, Yellow, Collar, Outerwear, Sweater vest, Sleeve, Vest, Sleeveless shirt, pinterest
Arket
Sleeve, Beige, Blazer, Linens, Button, pinterest
Arket
Clothing, Jeans, Denim, Waist, Pocket, Trousers, Textile, Outerwear, Pencil skirt, Electric blue, pinterest
Arket
Clothing, White, Sleeve, Neck, Collar, Outerwear, Arm, T-shirt, Design, Pattern, pinterest
Arket
instagramView full post on Instagram

Of, en zo ja wanneer, H&M van plan is om ook een Arket in Nederland te openen is nog niet bekend. Wel kan er in Nederland online worden geshopt. Gelukkig.

In een aantal stenen winkels komt overigens ook een heus café voor een kop koffie en gezonde snacks, voor – slim – genoeg energie om nog langer te kunnen shoppen.

Leesvoer: Maartje Verhoef over haar nieuwe H&M-campagne, favoriete beautyitem én meer >

Van: Harper's BAZAAR NL