Uniqlo, de go-to shop voor al je basics, van coltrui tot aan sokken, heeft de Britse ontwerper Jonathan Anderson – van het gelijknamige modelabel J.W. Anderson en hoofdontwerper bij Loewe – gestrikt voor het toevoegen van 33 items aan Uniqlo's LifeWear-collectie.

Britse mode

Van samenwerkingen tussen grote ketens en topontwerpers kijkt niemand meer op. Wel interessant is dat H&M afgelopen 13 juli bekendmaakte dat de Engelse Erdem Moralioglu verantwoordelijk zal zijn voor hun aankomende designersamenwerking.

Net als Uniqlo kiezen zij voor een Britse mode-invloed. Een weetje terzijde: eerder kozen beide retailers voor ontwerper Alexander Wang om mee samen te werken; Uniqlo in 2008, H&M in 2014.

De eerste collectie van J.W. Anderson voor Uniqlo zal een mix zijn van urban, army, de Schotse ruit, strepen en oversized. Klinkt als veel, maar alle items zijn gemaakt met als doel onderdeel van je vaste garderobe te worden, waarbij de pasvorm, functie en stof voor een oneindige periode aantrekkelijk blijven.

J.W. Anderson x Uniqlopinterest
J.W. Anderson x Uniqlo
J.W. Anderson x Uniqlopinterest
J.W. Anderson x Uniqlo

Duurzaam denken

Deze insteek past bij de nieuwe ontwikkelingen binnen het modesysteem. Ontwerpers houden zich bezig met een duurzamere samenstelling van hun collecties, maar verliezen tegelijkertijd het belang van democratische mode niet uit het oog.

Blue, Plaid, Product, Brown, Pattern, Tartan, Textile, Red, White, Bag, pinterest
J.W. Anderson x Uniqlo

De prijzen variëren tussen € 19,90 en € 159,90. Vanaf 20 september is de collectie online en in de Uniqlo-winkels te koop.

9 dingen die je nog niet wist over ontwerper Erdem >