Waarschuwing.

Lees eerst dit.

Behoor je tot die mensen bij wie het glas altijd halfvol is? Bij de club die in het donkerste hok toch altijd het lichtknopje weet te vinden? Dan kun je veilig doorbladeren, niets aan de hand. Maar ben je zwaarder op de hand, denk je dat cynisch je gewone staat van zijn is, sta je bekend als mopperkont of zelfs als zuurpruim? Dan wil ik hier graag een kleine waarschuwing invoegen. Let op: dit is een opvallend positieve ELLE geworden. Niet om te jennen of te bekeren, maar zo rolde deze januari-editie van de pers.

Niet dat het in ELLE altijd van je holadijee-in-de-gloria hoeft te zijn. Want shit happens. Sowieso. Maar persoonlijk vind ik de 'wat is het beste dat kan gebeuren?'-instelling een fijner gevoel geven dan constant te moeten schuilen voor alle beren.

Het eerste goede nieuws staat meteen op de cover. Montell van Leijen won de titel 'Holland's Next Top Model' en daarmee ook zijn eerste covershoot voor ELLE. De fans die het tv-programma gevolgd hebben weten dat hij vanaf de eerste casting op de ELLE-redactie zelfs een beetje geïrriteerd overkwam, maar zich uiteindelijk ontpopte tot de grootste pretletter van het programma en een fijn model om mee te werken.

Montell is niet het enige nieuwe talent deze maand. Castingdirector Robbie Baauw verhuisde zijn kantoor van The Movement Models een paar maanden naar het Amsterdamse Centraal Station om daar nieuwe gezichten te scouten. Twaalf kraakverse modellen konden meteen aan de slag in dit nummer.

En dan natuurlijk, ik weet dat enorm veel lezers hiernaar uitkijken: ELLE's grote jaarhoroscoop! Een uitgebreide voorspelling voor het komende jaar. Zelfs voor de grootste droogkloot leuk om te lezen al was het alleen maar omdat astroloog Bernard Fitzwalter weet te vertellen wat een goed jaar 2018 zal worden. Mode is er ook genoeg. Het blijft voorlopig nog feest in je garderobe, want de winter ziet er – in iedere geval qua kleur, glimmers en styling – ook al zo rooskleurig uit.

Is het leven dan alleen maar mierzoet, Edine? Zeker niet. Lees het interview met Tirzah Lopez. Een 26-jarige vrouw die haar modeopleiding, haar dromen en met zorg uitgestippelde toekomst moest achterlaten op een ijzige skipiste toen ze daar vorig jaar per traumahelikopter vanaf werd gehaald. En dan nog lukt het haar, met achttien pinnen in haar rug, zich vooral op haar mogelijkheden te focussen.

Genoeg positieve promotie, ik wens je vast een soepel 2018. En mocht het letterlijk of figuurlijk met bakken naar beneden komen: you've got this.

- Edine

Je vindt ELLE januari nu in de kiosk, of neem een – flexibel! – abonnement. Net zo handig.

Our man MontELLE rockt de cover van ons gloednieuwe januarinummer, en uiteraard waren onze videoboys aanwezig op de set >

Magazine, Poster, Album cover, Advertising, Muscle, Publication, Photography, Style, pinterest
Jeroen W. Mantel