Gezien op de modeweken: een geometrische tas is hét item voor het nieuwe seizoen

Ontwerpers nemen het back-to-school-seizoen heel letterlijk.

Meest gelezen

Bij ieder nieuw seizoen horen onmisbare items. En er is altijd wel zo'n it-bag waar je niet omheen kunt we noemen er op elle.nl vele.

Zo ook nu.

De back-to-school-tas

Het is je vast niet ontgaan dat het back-to-school-seizoenvan start is gegaan. Het moment waarop je terugkeert naar school of werk en je je klaarmaakt voor een nieuwe ronde met idem kansen. De zeelucht hangt nog in je koffer, maar langzaam vullen nieuwe herfst/winteraccessoires je kast. Je merkt dat je internetzoektocht van slippers en kaftan is veranderd in leren laars en kasjmieren trui. Met een vliegend enthousiasme kijk je uit naar alles wat gaat komen. De zon schijnt immers nog, alleen de lucht wordt kouder.

Advertisement - Continue Reading Below

Vierkant, driehoek, cirkel

We dwalen af. Wat ons opviel was dat de seizoentassen ineens allemaal geometrisch van vorm zijn: driehoek, rechthoek, vierkant, cirkel. Zoals de veel geziene Balenciaga triangle pouch. Of de cirkeltas van Chloé. Weet je nog in de kleuterklas? Toen alles om je heen een primaire kleur had en je overal geometrische vormen zag? We vermoeden dat dat het uitganspunt was voor deze ontwerpen. Heel letterlijk: terug naar school.

Meest gelezen

Kijk zelf maar.

Balenciaga triangle-tas
Chloé herfst/winter 2017
Jeremy Scott herfst/winter 2017

Jeremy Scott herfst/winter 2017

Kubustas van Moynat

Streetstyle New York, herfst/winter 2017

cirkeltas van Mansur Gavriel

Zien: álle looks van de Kopnehagen Fashion Week >