Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met House of Suntory.

In de zomer gaat er niks boven een Gin & Tonic, maar dan wel een goede. Want net als op het gebied van mode, beauty en interieur gaan we ook als het aankomt op drank voor kwaliteit. Maar dan wel op de meest verfijnde manier, want uiteraard zitten we nog steeds in onze quiet luxury era.

De Roku gin van House of Suntory is het vloeibare accessoire dat je deze zomer in huis wil hebben

Enter Roku, de Japanse gin waarin de vakmanschap van het land, het beste van alle seizoenen én zes Japanse botanische ingrediënten samenkomen, met als resultaat een subtiel, verfijnd en complex smaakprofiel – perfect voor warmere dagen. In Roku proef je smaken van bloemen, citrus en kruiden terug, en deze gin leent zich dan ook perfect voor het maken van een verfrissende cocktail.

Roku bevat sakura-blad en -bloemen, geplukt in de lente. Ook sencha en gyokuru vind je terug in de gin, afkomstig uit de zomer. Roku-ingrediënt sansho peper is op zijn best in de herfst en in de winter wordt de yuzu-vrucht voor de gin geoogst. Kortom, Japans finest, en dat is het al sinds House of Suntory de gin in 2017 introduceerde. Echter is het unieke recept gebaseerd op maar liefst 87 jaar ervaring – het merk begon in 1936 met het op vakkundige wijze maken van gin. Roku is de laatste essentiële stap van het merk bij het creëren van een ware reflectie van Japans eten en drinken geïnspireerd op het beste uit alle seizoenen.

Artikel loopt verder onder de foto.

roku gin
ROKU GIN

Dit heb je nodig voor een verkoelende G&T met Roku

Slechts 50ml Roku, 150ml tonic en zes reepjes verse gember. Vul een glas tot de rand met ijs, de gember en schenk de Roku in en vervolgens de tonic. Even roeren om de boel goed in balans te brengen en genieten maar. Minimale moeite, maximaal genieten – dat noemen we nog eens een succesvol recept.

Geen 18, geen alcohol.