Met kruidenboter en parmezaan gegrilde sint-jakobsschelpen
Als dit geen show stopper is....
Door Team ELLE Eten
Makkelijk, snel, verfijnd en vol smaak. Dit voorgerecht met coquilles met kruidenboter en Parmezaan heeft het allemaal. Wordt dit jouw voorgerecht tijdens kerst?
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 6 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
- 6
sint-jakobsschelpen
- 60 g
boter op kamertemperatuur
- 2 Tbsp.
kleingesneden fijne kruiden (bijv bieslook, kervel, peterselie en dragon)
- 30 g
versgeraspte parmezaan
- 1
mespunt piment
Bereiding
- Stap 1Verwarm de ovengrill voor. Vet een vel bakpapier in met olijfolie en leg dit op een bakplaat. Dep de sint-jakobsschelpen droog en halveer ze zodat je 12 halve coquilles hebt. Leg ze op de bakplaat.
- Stap 2Meng de boter met de kruiden, een flinke mespunt piment, wat zout, peper en 2-3 el olijfolie.
- Stap 3Smeer op elke sint-jakobsschelp wat van deze kruidenboter. Strooi de parmezaan erover. Schuif de bakplaat 15-20 cm onder de grill en rooster de sint-jakobsschelpen in 3-4 minuten nét gaar. Verdeel ze over warme borden en druppel er wat van het bakvocht over.
Bestel nu ELLE à Table zonder verzendkosten!
Speculaas latte
3x Sinterklaas recepten voor pakjesavond
Sinterklaas! 6x hapjes voor op pakjesavond
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder