Bestel hier de benodigde ingrediënten
Recept: tiramisu zonder alcohol, mét speculaas
Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist!
Door Liselotte Legebeke
Een Italiaanse klassieker met een Hollandse twist. En koffie- en alcoholvrij, dus perfect voor pakjesavond met kids. Uiteraard kun je voor jezelf ook een volwassenen versie maken, maar dat laten we verder aan jou.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 - 6 serving(s)
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
Voor de tiramisu
- 4
scharreleieren
- 100 g
fijne suiker
- 250 g
mascarpone
- 100 mL
chocolademelk
- 2 tsp.
amandelextract
- 20
speculaasjes
Ter garnering: cacaopoeder en speculaasbrokken
Bereiding
- Stap 1Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot je een schuimig mengsel hebt en de suiker is opgelost. Schep hier de mascarpone door.
- Stap 2Klop de eiwitten stijf en spatel dit rustig door het mengsel. Meng de chocolademelk met het amandelextract. Dompel hier de speculaasjes goed in en leg ze op een bord.
- Stap 3Neem een glazen schaal en leg onderop een laag met de speculaasjes naast elkaar. Schep hier de helft van het mascarponemengsel op en verdeelgelijkmatig. Maak nog een speculaaslaag en sluit af met de rest van het mascarponemengsel. Strijk de bovenkant glad en bestrooi met cacaopoeder en brokken speculaas.
- Stap 4Zet de tiramisu minstens een halve dag, maar liefst een dag in de koelkast om op te stijven.
Dit recept komt van de blog www.francescakookt.nl
Bestel nu ELLE à Table zonder verzendkosten!
Speculaas latte
3x Sinterklaas recepten voor pakjesavond
Sinterklaas! 6x hapjes voor op pakjesavond
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder