Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
Tartaar van tonijn en rivierkreeft met rucolamayonaise
Perfect voor kerst of een ander diner.
Door Team ELLE Eten
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
- 5 Tbsp.
mayonaise
- 1
zakje rucola
- 200 g
rivierkreeftjes
- 1/2
bosje Bieslook, fijngesneden
- 200 g
verse albacore-tonijn, of neem evt horsmakreel
- 1 Tbsp.
olijfolie
- 1/2
citroen, rasp en sap
- 1/2
bosje koriander, fijngehakt
- 1
bakje sango sprouts (paarse radijskiemen)
- 2 Tbsp.
sesamzaadjes, geroosterd in een droge koekenpan
Extra
steekringen in 2 maten, spuitflacon
Bereiding
Bereiding
- Stap 1Doe 4 el mayonaise in een maatbeker en pureer er met een staafmixer de rucola doorheen. Breng op smaak met peper. Houd de mayonaise apart in een spuitzak/spuitflacon
- Stap 2Houd een paar rivierkreeftjes achter voor garnering, snij de rest klein, meng ze met 1 el mayonaise en de gesnipperde bieslook. Breng op smaak met peper
- Stap 3Snij de tonijn in heel kleine blokjes. Meng met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper
- Stap 4Meng citroensap-, rasp en de fijngehakte koriander
- Stap 5Leg de grootste steekring op een bord. Schep een laagje rivierkreeftmengsel in de ring, druk licht aan. Schep er vervolgens een laag tonijntartaar op en druk weer licht aan
- Stap 6Leg de tweede, kleinere steekring op de tartaar en schep hier een beetje van het citroen-koriandermengsel op. Verwijder nu beide ringen
- Stap 7Knijp met de spuitflacon streepjes rondom de tartaar. Garneer met rivierkreeft, kiemen en geroosterde sesamzaadjes.
Warme soepen met recept
Bladerdeegtaart met witlof
Maken: warme camembert uit de oven
5x recepten met coquilles
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder