Mieren. Opeens zijn ze er. In flinke aantallen. Klaar om je frisse keuken te bestormen. Maar hoe los je deze miereninvasie in het voorjaar op? En misschien nog wel belangrijker, hoe voorkom je deze invasies in de toekomst? ELLE Decoration tipt wat je het beste kunt doen als het insect je keuken heeft gevonden.

Zo bestrijd je mieren in de keuken

De eerste stap is er voor zorgen dat het aanrecht schoon is, en het eten afgesloten; dan is er voor de mieren al weinig reden om de ruimte te betreden. 'Zoetigheden zijn favoriet,' zegt Dave Lofquist, een expert op het gebied van mieren, aan Apartment Therapy. Maar zelfs als je alles schoonhoudt, zijn er vaak nog kruimels waardoor de mieren worden gelokt. En als die mieren er nu eenmaal zijn, wil je liever niet kunstmatige pesticiden gebruiken; het gebruik van zulke giftige bestrijdingsmiddelen in een ruimte waar je je eten bereidt, kan namelijk gevaarlijk zijn.

Een truc is het gebruiken van citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel of grapefruit. De olie uit de schil is giftig voor mieren en breekt het spoor waarmee mieren naar eten zoeken. Dus ook de mieren die niet direct worden gedood door de giftige olie, kunnen hun weg naar het eten niet meer vinden.

Dit is hoe je het magische middeltje maakt:

> 1. Stop de citrusschillen in een pot en dompel ze onder in azijn.

> 2. Verwarm de vloeistof, maar laat het niet koken. Laat het idealiter een nacht afkoelen.

> 3. Giet het middel door een zeef; giet het daarna in een sprayflesje.

    Meer lezen over interieur en design? Volg ELLE Decoration dan op Facebook en Instagram.

    Bron: Apartment Therapy