Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Gaggenau.

Makkelijker dan dit wordt het niet, zéker niet als je de combi-stoomoven van Gaggenau gebruikt. Want je bent maar vijf minuten bezig en de kool wordt in z’n geheel geroosterd. Maar laat je niet misleiden door de eenvoud, dit bijgerecht heeft smaak en zal je gasten verbazen als zijn prachtig heldere, indigo binnenkant tevoorschijn komt.

Binnen 10 minuten is dit heerlijk makkelijke gerecht bereid

8 personen - 10 minuten bereidingstijd + 90 minuten oventijd; klinkt nu al goed. Daar gaan we.

Dit heb je nodig voor de gepofte kool

  • 4 el olijfolie
  • 1⁄2 tl fivespicepoeder
  • 1 tl witte miso sap
  • geraspte schil van 1⁄2 sinaasappel
  • 1 rodekool (ca 800 g)

Voor de hazelnoot- crèmefraîche gebruik je

  • 40 g hazelnoten, in de koekenpan geroosterd, plus extra om te serveren
  • 400 ml crème fraîche
  • geraspte schil van 1⁄2 sinaasappel

Extra: aluminiumfolie, vijzel of hakmolentje van staafmixer, eventueel taartstandaard

Een feestelijk diner, zo maak je het!

  • Verwarm de combi-stoomoven van Gaggenau voor op 180°C.
  • Meng voor de kool de olijfolie met de sinaasappelschil in een kom en roer tot de miso is opgenomen en je een gladde consistentie hebt.
  • Zet de rodekool rechtop op een groot stuk aluminiumfolie, besprenkel met het misomengsel en bestrooi met zwarte peper. Verpak stevig in de folie en pof de kool in het midden van de combi-stoomoven van Gaggenau in 90 minuten gaar.
  • Maak intussen de crème fraîche. Maal de hazelnoten fijn in de vijzel, of gebruik een hakmolentje. Meng de noten met de crème fraîche en breng op smaak met zout, peper en sinaasappelrasp.
  • Serveer de rodekool op een taartstandaard, in dikke parten met een flinke portie crème fraîche ernaast en klaar!

Pro tip: stoom at home met Gaggenau combi-stoomoven

Je maaltijd bereiden in je eigen combi-stoomoven, die er ook nog eens heel mooi uitziet: dat kan met Gaggenau. Deze combi-stoomoven is een absolute aanwinst voor je keuken. Je kunt namelijk gebruik- maken van automatische programma’s, vijf vochtigheidsniveaus en een superhandig automatisch reinigingssysteem. Bovendien is de combi-stoomoven multifunctioneel: je kunt er ook mee bakken, stoven, grillen, gratineren, regenereren, sous-vide koken en zelfs drogen.

gaggenau keuken
Gaggenau
De combi-stoomoven van Gaggenau.