Ze zijn booming op TikTok: deze onderstaande foodtrends voor de feestdagen. Toch is het verstandig om deze trends bij het samenstellen van het kerstmenu over te slaan, zo vindt ELLE Decoration's editor in chief Evelien.

Ook zo gevoelig voor viral foodtrends? We hear you. Volgens Evelien Reich (en team ELLE Deco) kun je ze toch beter skippen de komende kerst. Lees waarom.

Butter boards; de foodtrend van nu

We pleiten ervoor deze TikTok-trend voor eeuwig in 2023 te laten. Een laag boter op een houten serveerplank met kruiden, sauzen en andere toppings waar iedereen z'n al dan niet afgekloven stukjes brood in duwt? Rommelig en niet echt hygiënisch.

instagramView full post on Instagram

Butter candles

Na de butter board kwam de butter candle. Yep, letterlijk een kaars gemaakt van boter. Het ziet er iet alleen onappetijtelijk uit zodra je 'm aansteekt, maar is ook zonder van de boter. Na een keer aansteken kun je wat overblijft weggooien.

Nutella-kaarsen

In plaats van met boter maakten sommige tiktokkers deze viral kaars van Nutella. Erger nog: Nutella en boter. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen waarom dat een rommel is.

Wat je dan wel op het kerstmenu kunt zetten? Wat dacht je van chocoladesalami met pecannoten en gember? We interviewden Yotam Ottolenghi voor het feestelijke nummer van ELLE Decoration en we kregen een kijkje in zijn keuken. Hoe is het om bij kok, kookboekenschrijver en groentetovenaar Yotam Ottolenghi aan te schuiven met kerst? Lees ze hier alvast.

Bestel de feestelijke editie van ELLE Decoration hier