Hallo 2019! Zie hier voorspeld door de beroemde Amerikaanse astrologen van de AstroTwins: alles op het gebied van liefde, carrière, geld, geluk, vrienden, familie en gezondheid. Lees, leer en verheug (of juist niet). En check vooral óók de jaarhoroscoop van ELLE's huisastroloog Bernard Fitzwalter - je kunt immers nooit genoeg voorbereid zijn.


Jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Ram (21 maart - 20 april)

Liefde

Groot thema in 2019: de ‘lust’ in ‘wanderlust’. Rammen met een relatie genieten ervan om samen met hun lover de wereld te ontdekken. Plan een epic vakantie met je beau of belle, zelfs al rond de eclips op 21 januari. Ben je single? Intercontinentale verbintenissen vonken als een dolle. Schrijf de mogelijkheid van een langeafstandsrelatie niet meteen af, het kan juist het perfecte scenario voor jou zijn, onafhankelijk als je bent. Ben je klaar om in het huwelijksbootje te stappen? Een zeldzame dubbele volle maan in Weegschaal activeert je relatiehuis op 20 maart en 19 april, en dat kan tot een keiharde, solide verbintenis leiden. Hard als diamant, kunnen we wel stellen.

Geld & carrière

Jouw ambities knallen door het dak dit jaar. 2019 kan een megadoorbraak voor jouw financiële situatie betekenen en je kunt eindelijk het salaris en de status afdwingen waar je zo lang zo hard voor gewerkt hebt. Ben je een start-upjunkie geweest, dan heb je nu misschien meer trek in een steady corporate baan, of ten minste een nieuwe onderneming waar meer geld achter zit. Geluksplaneet Jupiter staat in jouw entrepreneurszone tot 2 december, dus je kunt prima kapitaal voor een eigen zaak vergaren voor het jaar weer over is. Het kan zijn dat je voor je werk veel op reis bent – of je werkt dwars door tijdszones heen met vroege-ochtendvergaderingen per internationale conferentiecall online.

Geluk & gezondheid

Pff, tijd om die rebelse gewoontes van je een halt toe te roepen. Op 6 maart verlaat de innovatieve Uranus jouw teken om lekker bij Stier en jouw tweede huis rond te gaan hangen, en dat betekent dat jij eindelijk in staat bent om te stoppen met roken, suiker een dikke middelvinger te geven en weer te gaan sporten. Een beetje aan je innerlijk werken zit er dit jaar ook wel in, doordat Chiron, een soort Florence Nightingale voor de soul, tot 2026 in Ram staat. Dat biedt pleisters voor diepe wonden omtrent zelfliefde en je identiteit. Vanuit deze positie voel je je misschien zelfs geïnspireerd om anderen te helpen op weg naar zelfverzekerdheid en zelfacceptatie.

Familie & vrienden

Familieleden kunnen je aandacht flink opeisen dankzij vier eclipsen in Kreeft en Steenbok, die jouw familiezone in alle hevigheid oplichten. Een ouder of kind kan wat extra support gebruiken. Sommige Rammen beslissen dit jaar zelf een baby te willen. Spannend. De eclips in juli maakt de weg vrij voor de verkoop en/of aankoop van een huis. Haast je niet met settelen. Het kan wijs zijn om even te wachten tot nomadenplaneet Jupiter je reiszone verlaten heeft op 2 december. Misschien is het een puik idee om in de tussentijd localtje te spelen in een andere stad, door een maand van huis te swappen met een vriend in een verre stad.


jaarhoroscoop 2019 pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Stier (21 april - 21 mei)

Liefde

Neem een duik in het diepe. Met Jupiter de galactische gokker tot 2 december in je achtste huis, dat van intimiteit en erotische aantrekkingskracht, speel jij mee voor het echie. De drang een verbintenis aan te gaan is ongeneeslijk. Als jij de vlinders in je middenrif wild tekeer voelt gaan, wil je niet alleen een samengaan van zielen maar ook van bezittingen. Wees er wel even zeker van dat je hier beslist voor wilt gaan, Stier. Het zal niet makkelijk zijn je hier weer uit los te wrikken. Hoewel jij niks tegen een tikje bezitterige partner hebt, heb je beslist ook ruimte nodig. Nu vrije geest Uranus vanaf 6 maart zeven jaar lang in jouw huis staat, is het zaak jouw grenzeloze verbintenisdrang in balans te houden met het najagen van je eigen interesses en verlangens.

Geld & carrière

Is het tijd om je vaste baan vaarwel te kussen? De innovatieve Uranus maakt vanaf 6 april tot 2026 zijn zeldzame rondje – doet-ie slechts eens in de tachtig jaar – door Stier, en dat maakt het moeilijk elke dag hetzelfde te doen. Misschien is het tijd om je ondernemende kant te verkennen of je negen-tot-vijfbaan in te ruilen voor een freelancersbestaan. Omarm technologie en innovatie voor een carrièreboost; verdiep je in nieuwe software. Televisie en internet zijn eveneens het domein van Uranus, dus misschien is het wel tijd om youtuber te worden. Of ga radicaal de andere kant op en verdiep je in de metafysische kant van Uranus en word yoga-instructeur of studeer iets met holistisch genezen.

Geluk & gezondheid

Spaar jij maar voor die yogaretraite, want met jouw avontuurlijke negende huis on fire is het goed mogelijk dat je de wereld afreist om je gezondheid te bevorderen. Work-outs met een mantra zijn je ding nu, als het maar het positief denken bevordert en de focus op de zonnige zijde in jouw leven legt. Outdoorsporten zijn ook voor jou, maar als je in een land van ijs en koude leeft, zoals wij hier in Nederland, dan is een pelotonwork-out streamen op je laptop ook een legitieme optie. Verdiep je in de ayurveda, van wat jouw doshatype is tot de kooktechnieken, en experimenteer met ingrediënten en kruiden die werken voor jouw Vata, Pitha of Kappa.

Familie & vrienden

Op 21 januari besluit een laatst kosmische eclips de ontwikkelingen in jouw familiezone. Relaties met bloedverwanten krijgen eindelijk hun natuurlijke verloop en je bent eindelijk in staat om ergens te aarden. Daarna zorgt een clubje eclipses voor een boost binnen je vriendschappen en reislust. Tijd om vrienden van ver te ontvangen en om zelf te couchsurfen hier en daar, met name in juli. Zorg dat je tussendoor in je eigen hood een verschil maakt – of ten minste op je favoriete hangplek.


Jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Tweelingen (22 mei - 21 juni)

Liefde

Vergeet twinning, Tweelingen. 2019 is het jaar om je datingportfolio wat afwisselender te maken. Ga nou eens voor de aantrekkelijke tegenpool, misschien wel iemand met een andere culturele achtergrond of uit een ander werelddeel. Met Jupiter de galactische gokker het grootste deel van het jaar in jouw verbinteniszone, ben jij nu iemand die risico’s neemt wat betreft relaties. Spring alleen even niet zonder vangnet. De behoedzame Saturnus begeleidt je door je intieme en erotische achtste huis, dus dat betekent dat je je kaarten misschien wel inzet op iemand voor de lange termijn. En eerlijk: daarmee bevrijd je jezelf goddank van affaires waar je niet echt warm – of heet – voor draait. Tweelingen in een relatie moeten actief aan hun seksleven werken, misschien door beiden interesses onafhankelijk van de ander na te jagen. Op 20 maart en 19 april krijg je een stoot spring fever waar je helemaal eng van wordt. Dat kan een fantastische tijd zijn om weer eens uit te spreken hoe gek je op elkaar bent, of voor een romantische vakantie, verloving of baby’s maken.

Geld & carrière

Met eclipsen die jouw financiële acties in januari, juli en december consolideren, is dit misschien het jaar om wat gedurfde moves te maken. Neem de controle over je cash, breng je schulden in kaart en betaal die af. Leer over investeren en spaar voor een slimme aankoop, zoals een huis. Nieuwe banen kunnen zich rond deze eclipsen aandienen en als ze goed voelen, moet je rap kunnen beslissen. Onderzoek ook mogelijkheden voor joint ventures en maak businessplannen van de ideeën die je kunt vermunten. Iemand wil jou misschien wel financiële ruggengraat bieden.

Geluk & gezondheid

Welzijn is een inside job in 2019, als de metafysische Uranus een altaar in jouw soulfulle twaalfde huis bouwt. Mindful eten, yinyoga of dagelijks mediteren, rustige bezigheden helpen je op de zoektocht naar je serene zelf. Een dieetdetox kan een fantastische manier zijn om het nieuwe jaar te starten. Het kan je net het zelfvertrouwen geven dat je nodig hebt om een rotbaan vaarwel te zeggen of een energiezuigende vampier uit je universum te blocken.

Familie & vrienden

Onderwerp je vriendenkring van januari tot maart aan een serieuze crew review. Hoewel jij de sociale vlinder van de dierenriem bent, vormt jouw inner circle zich tot een steeds vaster omlijnde groep en jij moet tijd maken om energie te steken in die relaties. Focus op mensen die grootmoedig zijn, maar wel echt. Je hebt vrienden nodig die het beste in jou naar boven halen, zelfs als dat betekent dat je af en toe de wind van voren krijgt.


Jaarhoroscoop 2019 pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Kreeft (22 juni - 23 juli)

Liefde

Er is niks licht en fluffy aan de liefde het komende jaar. Een beetje casual daten kan opeens verdomd snel serieus worden, terwijl Kreeften in een relatie voelen dat ze dieper willen gaan. Met drie eclipsen in dit teken, in januari, juli en december, kunnen grootse ontwikkelingen plaatsvinden. Tegelijkertijd heb je ruimte nodig om je eigen dromen na te jagen, ook al om een gezonde balans tussen ‘ik’ en ‘wij’ te houden. Zeker rond 2 juli, de datum van de nieuwe Kreeftmaan, die tegelijkertijd een verfrissende zonne-eclips is.

Geld & carrière

Met die disruptieve Uranus eindelijk weg uit je carrièrezone in maart, kan jouw professionele pad stabiliseren. Saai is dat niet. Integendeel: omarm technologie en cutting-edge methoden. Misschien heb je straks als freelancer een vaste klant of krijg je groen licht om thuis of elders op de wereld te werken, in plaats van dag in, dag uit op hetzelfde kantoor. De welzijnswereld kan een lokroep uitstoten, dus ook dat is iets om te ontdekken. Heb je een eigen bedrijf, dan kan duurzaamheid onderdeel van je bedrijfsethos worden.

Geluk & gezondheid

Jij en je yogamat gaan overal. Nomadenplaneet Jupiter doorkruist jouw gezondheidszone tot 2 december en fitnessdoelen kunnen je de hele wereld over brengen. Overweeg je in te schrijven voor een retraite. Gezond en ‘werelds’ eten, zoals het volgen van het Mediterrane eetpatroon, kan een fantastische manier zijn om je vitaliteit een beetje aan te zwengelen. Natuurlijke en holistische benaderingen van gezondheid kunnen jou in tip-top shape houden.

Familie & vrienden

Regel voor 2019: de volwassenen in jouw leven niet meer ‘babysitten’. Je bent van nature een zorger, maar dit jaar wil je graag wat meer zelfredzaamheid (en minder hulpbehoevendheid) in je sociale kring zien. Neem afstand van afhankelijkheidsrelaties en plan meer activiteiten met je squad. Praat bij tijdens een potje fietsen in plaats van tijdens een potje bloody mary’s drinken. Met een dubbele nieuwe maan in Weegschaal op 20 maart en 19 april, kun jij de banden met een belangrijke figuur in je familie weer eens aanhalen, of een fikse verandering in jouw huiselijke situatie aanbrengen.


Jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Leeuw (24 juli - 23 augustus)

Liefde

Romantiek en avontuur gaan hand in hand voor Leeuwen in 2019, en dat zou je als muziek in de oren moeten klinken. Met de limietloze Jupiter die even door je flamboyante en gepassioneerde vijfde huis blaast, krijg je ongetwijfeld een paar keer ‘Neem een kamer!’ naar je hoofd geslingerd. Cupido’s pijlen kunnen zelfs van overzee aan komen vliegen en langeafstandsrelaties en cross-culturele connecties worden al heter en heter. Leeuwen in een relatie zouden hun droomvakantie voor 2 december moeten boeken, want dit is het jaar om een gigantische sprong voorwaarts te nemen in de liefde – misschien zelfs door een lauwe relatie te laten en je heil te zoeken bij iemand die je heter maakt dan een vreugdevuur.

Geld & carrière

Ambitie met een missie is jouw thema voor 2019, als de planeet van sociale rechtvaardigheid Uranus vanaf 6 maart zeven jaar jouw carrièrezone in glijdt. Dat kan wat professionele plotwendingen met zich meebrengen, maar als je flexibel blijft, kom je wel op je pootjes terecht. Out of the blue kun je gevraagd worden voor een leidinggevende functie, waarbij je al doende zult moeten leren hoe dat werkt. Gelukkig helpt structuurwaakhond Saturnus je georganiseerd te blijven in die chaos. Stroop je mouwen maar op en zorg dat je frustrerend werk dat afleidt van je grotere doelen uitbesteedt. Jouw werk krijgt mogelijk veel aandacht – sommige Leeuwen kunnen zodoende publieke figuren worden.

Geluk & gezondheid

Saturnus fluit de finish voor ongezonde habits. Je kunt je eetgewoonten bijstellen en stress verlagen. De sleutel is een routine vinden die goed vol te houden is, ook al is het maar een kleine verandering die je thuis op regelmatige basis kunt doen. Met drie eclipsen in januari, juli en december, is het vinden van een goede werk-levenbalans essentieel. Vind rust door te mediteren, of je dat nou lopend of liggend doet.


Maagd Jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Maagd (24 augustus - 23 september)

Liefde

Cupido maakt het hele jaar door cameo’s, of jij nou denkt dat je er klaar voor bent of niet. Met drie alles veranderende eclipsen in januari, juli en december, kun je plots je toekomstige echtgenoot ontmoeten, je verloven of zwanger worden, of een onbevredigende situatie achter je laten om je heil te zoeken bij iemand die zingend je ziel penetreert. Let wel: met die gestructureerde Saturnus en alchemist Pluto het hele jaar in Steenbok, ben jij klaar om drama vaarwel te kussen en een volwassen en bestendige relatie een kans te geven. Maagden in een relatie kunnen een ‘go big or go home’-statement maken: samen een huis kopen kan een stevige investering in jullie toekomst samen betekenen.

Geld & carrière

Een zaak aan huis kan lucratieve business zijn voor Maagden in 2019, om niet te zeggen ideaal, nu ondernemer Jupiter zo dicht tegen je huiselijke zone aan genesteld zit. Dat kan zelfs het ouderschap op de agenda zetten voor sommige Maagden, wat een tijdelijk verlof noodzakelijk maakt. Love jij het officeleven? Werken met machtige vrouwen kan enorme impact op je hebben, net als werken in de huiselijke sfeer, van zorgen voor iemand tot interieurdecoratie en het verkopen van huizen. Waar jij je vele talenten ook op richt, doe je werk met liefde en een persoonlijke touch.

Geluk & gezondheid

Personal trainer Saturnus en transformatiegoeroe Pluto zitten stevig in jouw welzijnshoek, dus skip de bootcamps en ga voor work-outs die beter bij je passen. De sleutel is consistentie, net als mindfulness. Mix yinyoga in je sportroutine en je zult zien hoeveel beter je je voelt als je je hersengolven hebt weten te ontspannen en het cortisol- en adrenalinegehalte in je bloed daalt. Denk bij gezondheid aan het hele plaatje, dus focus ook op je innerlijk. Met een lifecoach of workshop zelfontplooiing aan de slag, kan ook vrede brengen – al moet je daar wel het type voor zijn.

Familie & vrienden

Keer terug naar je roots. Droom je al langere tijd van een reis naar het land van je voorouders of van eindelijk neven en nichten van overzee ontmoeten, dan is dit het jaar om actie te ondernemen. Chateau Thuis kan een hub van sociale activiteit worden, of je huurt een skihut of zomerhuis om tijd met z’n allen in door te brengen. Doorkomen met die dinertjes, spelletjesavonden en gezellige avonden thuis.


Weegschaal jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Klootserman / Mooiwatbloemendoen.nl

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Liefde

Jij gaat voor steady dit jaar. Weegschalen in een relatie kunnen een belangrijke huiselijke beslissing maken, zoals gaan samenwonen, een huis kopen of gezin stichten. Ben je single? Geef die cute buurman nou eens de kans jouw hart te winnen. Met de experimentele Uranus in je erotische achtste huis kan het achter gesloten deuren nog weleens heel spannend worden. Ga je voor extremen, doe het dan wel rustig aan (en spreek een safe-woord af!). Je emoties, en jaloezie in het bijzonder, kunnen je nog weleens verrassen. Tegelijkertijd heb je meer behoefte aan autonomie. Maak baeniet gek met jouw conflicterende verlangens naar nabijheid en afstand.

Geld & carrière

Met de ondernemende Jupiter schommelend door jouw derde huis, kun je zomaar een fortuin in je achtertuin vinden. Misschien is het tijd om een brick-and-mortar-shop te openen, een bureau in een co-workingspace te huren of les te gaan geven op een school. Jouw aangeboren verkoopvaardigheden kunnen lucratief zijn, of je nou in retail of real estate werkt. De zonne-eclips op 2 juli stuwt je ambitie naar ongekende hoogten en een handeltje on the side kan een fulltime business worden. Of je overtuigt je baas ervan dat het goed is om een deel van je corporate job thuis te doen. Wat je ook doet, concentreer je op sparen en het bouwen van een nest. De onvoorspelbare Uranus zet gezamenlijke ondernemingen in de spotlights; is je romantische of businesspartner financieel onstabiel, hou je bankzaken dan gescheiden.

Geluk & gezondheid

Overdrijven is niet nodig, Weegschaal. Milde oefeningen kunnen al heel veel opleveren voor je lichaam. Duik in het zwembad om baantjes te trekken, ga wandelen of doe pilates. En met het drukkere werkschema dat voor je ligt, is sweatworking een ideale lifehack. Wie zegt dat je geen marketingcampagne kunt plannen tijdens een sessie op de roeimachine of lopende band? Concentreer je op emotionele stabiliteit met therapie of stressverlagende spabehandelingen.

Familie & vrienden

Er is duidelijk geen tekort aan mensen die aandacht opeisen nu Jupiter tot aan december door je sociale huis vlindert. Een stamkroeg zoeken kan geen kwaad, want wie weet: misschien host jij straks een maandelijkse open mic-avond die jouw streetcred verder bestendigt. Versterk familiebanden met vrijdagavonddiners of zomerreünies, zeker rond de eclipsen in juli. Tegelijkertijd doe je er goed aan duidelijke grenzen te trekken bij familieleden die jou consistent negeren of kloterig behandelen.


Schorpioen jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Kloosterman / MOOIWATBLOEMENDOEN.NL

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

Liefde

Na de onafhankelijke Jupiter in jouw teken ben je dit jaar klaar voor een wat stabielere groove. Een commitment aangaan kan voor Schorpioenen zelfs heel sensueel uitpakken: je beseft plotseling de waarde van kleine dingetjes, zoals samen koffiedrinken ’s morgens of lachen om je insane kantoorgenoten na een dag werken. Verrassing! Single Schorpioenen voelen zich aangetrokken tot mensen die ze eerst maar saai vonden, maar ga niet te veel in die comfortzone zitten. Nu de experimentele Uranus op 6 maart zijn intrede doet en daar zeven jaar blijft hangen, is je saposexual drive, de aantrekkingskracht van intelligentie, net zo sterk als je libido. Bewaar je roos voor iemand die jouw intellect stimuleert. Heb je een relatie? Hup, doe eens wat meer dingen samen.

Geld & carrière

2019 belooft het meest lucratieve jaar in tien jaar tijd te worden. Je gaat misschien veel op reis voor je werk en misschien verhuis je zelfs daarvoor. Of je werkt als een entrepreneur en neemt het voortouw voor een nieuw, onafhankelijk initiatief binnen het bedrijf. Met rijkdombouwers Saturnus en Pluto in je communicatie- en relatiehuis, kan een samenwerking heel vruchtbaar blijken. Dit kan het jaar zijn om een album uit te brengen, een podcast te starten, je memoires te schrijven of om succesvol te leuren met jouw creatieve werk. Misschien word je ingehuurd voor een motivatiepraatje of inspirerende speech, dankzij eclipsen in januari, juli en december.

Geluk & gezondheid

Buddy work-outs, anyone?Fitness voor twee kan je gemotiveerd houden in 2019. Daarmee versterk je niet alleen je spieren, maar ook je emotionele band. En nu die chaotische Uranus vertrekt uit jouw welzijnszone (voor de komende tachtig jaar, mind you), kun jij de angsten, slaapproblemen en andere neuroses die je sinds 2011 kwellen vaarwel kussen. Besteed wat extra aandacht aan je darmgezondheid in het eerste kwartaal, met bijvoorbeeld een suikerdetox.

Familie & vrienden

Zelfs op platonisch vlak ga jij verbintenissen voor het leven aan en met de hulp van jouw heersende planeet, de loyale Pluto, plus Saturnus, krijgt jouw gekozen familie echt vaste vorm. Dat kan betekenen dat je snoeit in je vriendenkring, of dat je eens wat minder achterdochtig moet zijn en mensen een kans moet geven dichter bij je te komen. Duik in de buurtscene, wat een goeie instapper voor een groter communitygevoel kan zijn. Misschien inspireert het je te solliciteren naar een positie binnen de lokale politiek.


Boogschutter jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Kloosterman / MOOIWATBLOEMENDOEN.NL

Boogschutter (23 november - 21 december)

Liefde

2019 voelt als een uitgesponnen Whitney Houston-tribute, met zelfliefde de ‘greatest love of all’. Jouw heersende planeet, de extraverte Jupiter, straalt als een malle in jouw teken tot 2 december, en dat betekent dat jouw vrije leven zo rijk en enerverend is dat je verdomd weinig tijd hebt om je bezig te houden met de romantische liefde. Daarmee is niet gezegd dat er geen sterren stralen, het betekent alleen dat ze jouw tempo moeten kunnen bijhouden en zich misschien moeten onderdompelen in jouw drukke wereld. Gelukkig brengen andere planeten ook wat stabiliteit dit jaar en als Uranus uit jouw romantiekhuis vertrekt, wordt het allemaal een stuk minder chaotisch dan de afgelopen acht jaar. De zonne-eclips in juli kan een krachtig samengaan van twee harten, zielen en financiële verworvenheden bewerkstelligen.

Geld & carrière

De wereld is altijd al jouw oyster geweest, Boogschutter, en in 2019 zijn de kansen om een parel te vinden gigantisch toegenomen. Je vindt fortuin in media, lesgeven, of door een start-up, misschien met jou aan het roer. Je reist voor je werk, keert terug in de schoolbanken voor een specialisatietraining en met eclipsen in je geldhuizen kan de cash uit onverwachte hoeken komen aanrollen. Iets als een nieuwe cliënt of account, of in juli door de verkoop van onroerend goed of een erfenis. Het kan zijn dat je een vaste baan prefereert die je de mogelijkheid geeft om te werken en denken als een ondernemer. Als in december jouw heersende planeet, de lucky Jupiter, zich bij jouw kosmische crew in Steenbok voegt, kun je het decennium besluiten met een stevig ei in het nest. Een website bouwen of digitale producten verkopen, kunnen er ook voor zorgen dat het geldschip binnenloopt.

Geluk & gezondheid

Mindfulness en je goed voelen gaan hand in hand. Oefeningen die ervoor zorgen dat je ontspant en in een meditatieve staat komt zijn ideaal voor jou nu. Geef yoga nog eens een kans, ook al vond je dat eerder bloedsaai. Probeer het in een hot studio, je bent tenslotte een vuurteken. Natuurwandelingen, fietsen en andere outdooractiviteiten kunnen in 2019 weleens een obsessie worden, ondersteund door innovatieve apps, geinige fitnesstrackers en cutting-edge treatments. Misschien dat een reisje daar ook bij komt kijken. Fietsen langs wijnkastelen in Frankrijk misschien?

Familie & vrienden

Een balans vinden tussen je vrije levensstijl en tijd doorbrengen met je familie kan weleens de grootste uitdaging zijn in 2019, nu globetrotter Jupiter je alle hoeken van de wereld laat zien. Zet qualitytime in je agenda, als is het maar wekelijks facetimen vanuit elke spot met wifi waar ook ter wereld. Duik in januari, juni en september niet te ver onder de radar. Je close vrienden hebben wat TLC nodig, en jij hebt misschien wat hulp nodig met de zorg voor kinderen, ouders of een huis.


Steenbok jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Kloosterman / MOOIWATBLOEMENDOEN.NL

Steenbok (22 december - 20 januari)

Liefde

Met geluksplaneet Jupiter in jouw grenzeloze twaalfde huis is het goed mogelijk dat jij heel 2019 op soulmatepatrouille bent. Die zoektocht kan een magische gelijkgestemde vlam in je leven brengen, of de dromerige romantiek tussen jou en je geliefde terugbrengen. Tijdens je zoektocht leef je je uit op al jouw wilde (als in X-rated) fantasieën. Wauw. Deze transitiefase laat tegelijkertijd zien of je de relatie (als je die hebt) ontgroeid bent. Is dat het geval, dan blijkt het schokkend makkelijk je los te maken. Is er hoop? Dit is het jaar om jullie band te versterken, misschien met behulp van therapie. Als jullie allebei bereid zijn jullie maskers af te zetten, transparant zijn over jullie ware gevoelens en niet bang zijn te leven met de rotzooi die dat geeft, dan kan een dieper-dan-diepe band de beloning zijn – voor de eclips van 2 juli aan jouw relatiehuis morrelt. Dit is wel een pas de deux, Steenbok. Jij kunt ontzettend je best doen, maar jouw partner moet er met dezelfde energie tegenaan. Vermijd opofferingen en afhankelijkheid.

Geld & carrière

Rijkdombouwers Saturnus en Pluto werken voor het tweede jaar (van de drie) samen in jouw team. Ze scherpen jouw investeringsskills aan en helpen je een neus voor lucratieve kansen ontwikkelen. Je zult wel een beetje moeten hosselen, omdat Saturnus eist dat je de mouwen opstroopt. Met drie eclipsen in januari, juli en december, is het goed mogelijk dat jij en je werk opeens in de spotlights staan. In maart en april sta jij bol van de passie en dadendrang waar het je werk betreft. Als lucky Jupiter ook nog even om de hoek komt kijken vanaf 2 december 2019, zit het er dik in dat je een eigen bedrijf start of plaats mag nemen aan de bestuurstafel.

Geluk & gezondheid

Ontsteek de palo santo (heilig hout) en installeer je kristallenaltaar. Welzijn is voornamelijk een inside job voor jou, nu Jupiter door jouw onderbewuste waart en de focus op serene, innerlijke rust legt. Er vloeien wat tranen en je herkauwt wat oud zeer en verloren liefdes, maar dealingis healing. Met jouw heersende planeet, anker Saturnus, het hele jaar in jouw teken, hoef je niet te trainen voor een marathon om weer in vorm te komen (hoewel je best de geest kunt krijgen en dat wel doet). Milde repetitieve oefeningen zijn genoeg om in vorm te blijven. Nu je wat krap in je tijd zit is het een idee om een thuisfitnesshoek te installeren, met handige apps en een yogamatje, zodat je makkelijk een snelle HIIT-vijftienminutenwork-out kunt doen.

Familie & vrienden

Overgave is de sleutel tot rust waar het je familie betreft. Nu Jupiter in je twaalfde huis rondwaart, daar waar compassie zit, kun je opeens in een afhankelijkheidsrelatie getrokken worden als jij voor vredespijp speelt. Vermijd dit door te accepteren dat je sommige dingen – en mensen – niet kunt veranderen. Stuk makkelijker dan jezelf vrijwillig als hun lifecoach opwerpen. Of wacht tot naar je mening of hulp gevraagd wordt en maak er dan alsnog een punt van om mensen te empoweren en niet te enablen. Het huiselijk leven komt goddank tot rust na 6 maart, als stoorzender Uranus zijn achtjarige wervelstorm in jouw huiselijke huis beëindigt. Vrede in Maison Jij kan werkelijkheid worden – en je hebt eindelijk uitgevogeld waar je je wil settelen en hoe je vrede kunt sluiten met datfamilielid.


Waterman jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Kloosterman / MOOIWATBLOEMENDOEN.NL

Waterman (21 januari - 18 februari)

Liefde

Sinds februari 2017 ben jij je romantische kompas opnieuw aan het afstellen, nadat een serie eyeopeners jouw totale idee van ‘ik’ en ‘wij’ op z’n kop heeft gezet. Rond 21 januari volgt de finale, als een maaneclips in jouw relatiehuis belandt. Bij sommige Watermannen vervolgt de relatie gewoon zijn pad – of volgt er een laatste test voor het tot een solide verbintenis komt? Ben je single? In de loop van het jaar kan er een soulmate op de proppen komen, dankzij de extreme kosmische activiteit in jouw twaalfde huis, dat van fantasie en droombeelden. Maar is deze persoon de real deal of een boodschapper die jou een deel van jezelf laat zien dat genezing nodig heeft? Dat uitvogelen vergt serieuze zelfreflectie – en nogal wat plotwendingen – voor je zeker van je zaak bent. Wees geduldig terwijl dit hele proces zich ontvouwt.

Geld & carrière

Het digitale domein kan een goudmijn blijken voor Watermannen in 2019, nu Jupiter tot december op jouw ondernemende sector inlogt. Misschien ontwikkel je een onlineonderneming, werk je op de digitale afdeling van een bedrijf of stap je vanaf dag één in een explosieve virale start-up. Tegelijkertijd zitten Saturnus en Pluto stevig op het pluche van jouw twaalfde huis, en dat kan betekenen dat Watermannen voor grote bedrijven, ziekenhuizen, non-profitorganisaties of zelfs gevangenissen gaan werken. Weten dat je een verschil kunt maken, is hier de sleutel. Klaar om het werk onder eigen dak te brengen? Nu de innovatieve Uranus, jouw heersende planeet, op 6 maart voor zeven jaar in jouw huis van huiselijkheid schuift, kan Chateau Aquarius het kantoor worden voor een van jouw briljante extra zaakjes. Werken met vrouwen neemt ook een vlucht, zeker als er een activistische of humanitaire insteek is. Was goeie hulp tot op heden moeilijk te vinden? De zonne-eclips in juli brengt je een fantastische assistent of serviceprovider, die je in ieder geval wat werk uit handen kan nemen.

Geluk & gezondheid

Genezing tot op het diepste level in 2019, nu een kosmisch kliekje in Steenbok en jouw twaalfde huis van algemeen welzijn bevolkt. Maak je op voor een diepgaande bevrijding van de angsten, beperkende gedachten en andere onbewuste blokkades die jou al zo lang hardnekkig ondermijnen. Dit kan een krachtig jaar worden voor vergeving, en het opgeven van verslavingen. Misschien begin je zelfs met mediteren. Steek wat extra aandacht in je darmgezondheid en het verbeteren van je spijsvertering, misschien met een ongezondetendetox meteen in januari. Een zonne-eclips in jouw fitnesssector op 2 juli kan jou helpen eindelijk te starten met stevig sporten.

Familie & vrienden

Welkom bij station Samenwerking, jouw favoriete plek. Heel 2019 heb jij de spannende Jupiter in je elfde huis, wat jouw vriendenkring groter maakt en je populariteit een boost geeft. Ga om met mensen en groepen die jouw idealen delen en waarbij jij je genoeg op je gemak voelt om je soms tikje eigenaardige zelf te zijn. Wanneer jouw heerser, de onvoorspelbare Uranus, zich vanaf maart stevig in jouw thuis- en familiesector nestelt, kan dat veranderingen in de meest persoonlijke delen van jouw leven met zich meebrengen. En dat turbulente is niet een-twee-drie verdwenen: Uranus blijft daar de komende zeven jaar hokken. Denk aan een verhuizing, babynieuws of familieleden in nood. Het universum kan jou nog wel wat kluifjes toewerpen en er is misschien wel een heel dorp aan mensen nodig om te zorgen dat jij met je trademark coolheid door deze nieuwe uitdagingen laveert.


Vissen jaarhoroscoop 2019pinterest
Nicola Kloosterman / MOOIWATBLOEMENDOEN.NL

Vissen (19 februari - 20 maart)

Liefde

Vrije geest Jupiter springt door jouw platonische elfde huis en prikkelt jouw zin in fun en een intellectuele connectie. Hoewel jij een hopeloze romanticus bent, zal het komende jaar duidelijk worden dat vriendschap echt de basis is voor een lange relatie. Zowel voor singles als stellen geldt dat de liefde een luchtige sprong zal maken. Heb je een relatie? Plan je kalender maar vol met gezamenlijke culturele activiteiten of cureer een groepje van wederzijdse vrienden om samen mee te eten, of wat dan ook. Geen zorgen, je hebt nog zat kansen om jouw sprookjesinslag te bevredigen, helemaal op 19 en 20 april, als een dubbele volle maan een vreugdevuur in je erotische zone en lange relaties ontsteekt. Een zonne-eclips in je passievolle vijfde huis op 2 juli brengt bijzondere verrassingen, zelfs zo groot als een verloving, zwangerschap of legendarische liefdesaffaire.

Geld & carrière

Hou je ogen op de bal Vissen, want 2019 kan weleens jouw lucratiefste jaar van het afgelopen decennium worden. Met entrepreneur Jupiter die stappen maakt in jouw prestigieuze tiende huis, kun jij een heel ander carrièrepad gaan bewandelen, verhuizen voor je werk of een leidinggevende rol op je nemen. Een galactische club in je techzone kan je helpen bij het opzetten van een online-venture. Hou je het liever analoog? Misschien vind je een bevredigende rol in de humanitaire organisatie binnen een bedrijf of ga je het activistische pad op. Nu de ontwrichtende Uranus eindelijk permanent opbokt uit jouw geldsector, zal jouw cashflow een stuk stabieler zijn dan de afgelopen acht onvoorspelbare jaren. Pleisterkomeet Chiron start in februari zijn eigen achtjarige reis door jouw financiële huis, dus laat die schaarstemindset van je varen en bouw aan het idee dat ook jij weleens wat verdient.

Geluk & gezondheid

Fitness en groupe houdt je gemotiveerd dit jaar, nu disciplinereus Saturnus het hele jaar de dienst uitmaakt in jouw elfde huis van gemeenschapszin. Misschien vind je een pilatesstudio die past bij jouw sociale stijl of ga je een weekje weg met je zonnegroet-squad, speciaal zo rond de eclipsen van 21 januari of 16 juli. Wandelvergaderingen, fietsclubs of zelfs trainen voor een marathon: het staat allemaal in de sterren geschreven voor jou. En met de grenzeloze Jupiter in je gedisciplineerde tiende huis, kun je zomaar de sterleerling van vinyasayoga of de onwaarschijnlijke fanaticus van het spinningklasje worden.

Familie & vrienden

Je vriendenlijst is aan een grondige herziening toe. Met de statusbewuste Saturnus en veeleisende Pluto in jouw communityzone, zie jij langzamerhand in dat jouw leven ook gevormd wordt door de mensen waarmee je omgaat. In januari, juli en december gaat jouw vriendenkring in de revisie, en zijn de mensen die niet haken aan jouw hogere zelf exit. Tegelijkertijd ontmoet je nieuwe crowds. Je kunt het jaar eindigen met een volledige revamped contactlijst, met zelfs een paar indrukwekkende namen erop. De onvoorspelbare Uranus begint een tour van zeven jaar door jouw familiezone, en wel op 6 maart. De relatie met je moeder, een zus of ander vrouwelijk familielid kan extra veel spanningen opleveren, nu een van jullie streeft naar een grotere mate van vrijheid. Ben je klaar voor een verhuizing, dan kan dat opeens rap gaan. Ook een mogelijkheid: dat je een onconventionele woonvorm kiest. Het huis delen met een huisgenoot, de kelder omtoveren tot Airbnb-kot of een appartement-swap met een vriend in een andere stad behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Van: ELLE US