Eerder lieten experts ons weten hoe vaak je je ondergoed moet wassen (dat professionele advies moest kennelijk gedeeld worden), nu tippen ze welk ondergoed je moet dragen om het daar beneden allemaal zo gezond mogelijk te houden.

Met dit soort ondergoed hou je het daar beneden lekker gezond

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen – het dragen van het verkeerde ondergoed kan leiden tot infecties en we hebben zo het idee dat er echt niemand is die dat wil. Somi Javaid, founder en lead chief medical officer van HerMD, deelde met The Post: 'Ideaal ondergoed is ondergoed dat goed past, de temperatuur reguleert en is gemaakt van natuurlijke materialen.'

Daar voegde ze aan toe dat ondergoed dat wordt omschreven als natuurlijk, vochtafdrijvend, ademend en temperatuur-regulerend zorgt voor comfort en een optimale vaginale gezondheid. Andrea Braden, een gediplomeerde OB-GYN uit Atlanta, deelde met HuffPost: 'Het gaat echt om in hoeverre een materiaal ademend is. Het moet zacht en niet glad zijn. Natuurlijke materialen als katoen, bamboe en linnen laten lucht beter door. Synthetische stoffen als polyester, nylon en satijn doen dat een stuk minder goed. Een goede luchtcirculatie is belangrijk voor de gezondheid van de vulva.'

Scott D. Miller, medical director van Wellstar Urology in Atlanta, deelde echter met dezelfde krant: 'Op momenten dat je veel zweet [bijvoorbeeld tijdens het sporten, red.] kan katoen te veel vocht vasthouden, wat kan leiden tot de groei van bacteriën en schimmels.' In deze situaties adviseert Miller om te gaan voor een combinatie van katoen en synthetisch materiaal. Daarnaast deelde hij ook dat ondergoed dat volledig van polyester is gemaakt de slechtste keus is omdat het nauwelijks ademend is en het ook vrijwel niks absorbeert. Polyester blijft wel lang goed, en dus snapt hij dat het soms in kleine mate aan een natuurlijk materiaal wordt toegevoegd.

Suzy Lipinski, gediplomeerd OB-GYN bij Pediatrix Medical Group in Denver, deelde met HuffPost dat ook hoe het materiaal in elkaar zit een rol speelt. Dikke stoffen kunnen de luchtcirculatie namelijk beperken.

Uiteindelijk is de fit belangrijk, en dat verschilt natuurlijk per lichaam. We hoeven vast niet te zeggen dat het geen goed teken is als ondergoed schuurt of niet comfortabel aanvoelt.

Wat je misschien ook al voelde aankomen: experts zijn geen fan van de string. 'Over het algemeen zijn strings slecht voor de vaginale gezondheid want de fit is best onhygiënisch', voegt Usha Rajagopal, gediplomeerd plastisch chirurg en founder van The V Suite daaraan toe. Ze legt uit dat strings vaak strak zitten en bacteriën van de anus naar de vagina trekken, wat kan leiden tot infecties. Yikes.

Tot slot – alle experts zijn het erover eens dat slapen zonder ondergoed het beste is.