Zara Phillips trouwt Mike Tindall

Weddingbells! Zara Phillips stapte afgelopen zaterdag in de Schotse hoofdstad Edinburgh in het huwelijksbootje met rugbyspeler Mike Tindall.

Meest gelezen

Zara Phillips trad in de getrouwde voetsporen van neefje Prins William en gaf het afgelopen weekend haar jawoord aan de Britse sportheld Mike Tindall. De 30-jarige Zara was gehuld in een trouwjurk van ontwerper Stewart Parvin, in wiens designs grootmoeder Koningin Elizabeth II ook veelvuldig wordt gespot.

 

DE TROUWJURK
Grappig: Geen costume-made trouwjurk voor de bruid dit keer. Zara stapte gewoon een bruidswinkel binnen in het Britse Gloucestershire waar haar oog viel op de robe van Parvin. De trouwjurk is gemaakt van ivoren zijde en bruidssatijn en heeft een geplooid lijfje met wijd uitlopende rok. Het verborgen korset loopt aan de achterkant in een v-vorm en in de rok zitten – heel subtiel – zakken verstopt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De sporty Zara – de dochter van Prinses Anne is professioneel ruiter en zou zelfs in 2004 meedoen aan de Olympische Spelen, maar haar paard kreeg een beenblessure – zou immers een mooie en ‘handige’ trouwrobe gewild hebben.

 

Actrice Carey Mulligan is verloofd! >

 

Zara kreeg van moeder Prinses Anne als haar something borrowed een met diamanten bezaaide tiara te leen, die de zus van Prins Charles ooit kreeg van Koningin Elizabeth II. Zara’s trouwschoenen zijn van Jimmy Choo.

Meest gelezen

 

MIKE TINDALL
Bruidegom Mike Tindall droeg een donkergrijs op maat gemaakt pak van de Londense kleermakerszaak Cad & the Dandy. De schoenen zijn van Oliver Sweeney.

 

Zara leerde Mike kennen in 2003 toen Prins Harry haar in een bar in Sidney tijdens een rugbytoernooi voorstelde aan de sporter. De vonk sloeg meteen over en na zeven jaar ging Mike op 21 december 2010 voor Zara op één knie.

 

Geinig feitje: De Engelse roddelpers doopte een 17-jarige Zara destijds als 'koninklijke rebel', toen ze een tongpiercing liet zetten. Bovendien houden zij en Mike Tindall allebei wel van een feestje. Zo werd Tindall al twee keer opgepakt voor rijden onder invloed en zet ‘ie regelmatig de boel op stelten met Prins Harry. Kate en Wills, eat your heart out.

 

Kate Middletons trouwjurk kun je nu gaan bekijken in Buckingham Palace >

 

Gelukkig voor Zara hoeft ze zich niet strikt aan de strenge regels van de Britse royals te houden. Op verzoek van Prinses Anne kregen haar kinderen namelijk geen koninklijke titel en hebben zij automatisch ook geen recht op een koninklijke status, omdat ze de kleinkinderen zijn van een vorst in de vrouwelijke lijn. Wel is Zara sinds 2007 Member of the Order of the British Empire door haar ruiterprestaties. Zo, is dat ook weer duidelijk.

 

KATE & WILLIAM
Over William en Kate gesproken, natuurlijk waren de newlyweds ook van de partij tijdens Zara’s bruiloft. Kate droeg een crème-gouden coat dress van Jane Troughton – waarin ze ook in 2010 en 2006 tijdens trouwerijen werd gespot – met de ‘Sledge’ nude pumps en de met stro geweven ‘Natalie’ clutch van LK Bennett.