Als je ná deze leeftijd trouwt is de kans op een scheiding groter

Paniek!

Dus jij wilde trouwen zo lang mogelijk uitstellen om extra, éxtra zeker te zijn over je aanstaande? Klinkt als een verstandig idee, maar helaas, de wetenschap gooit roet in je zorgvuldig opgestelde plannen. Socioloog Nicholaas Wolfinger heeft namelijk uitgezocht of er een perfecte leeftijd is om in het huwelijksbootje te stappen en verhip, die blijkt er te zijn.

Met data van de National Survey of Family Growth van 2006 tot 2010 ontdekte hij dat je maar liefst 50 procent meer kans om te scheiden hebt als je trouwt op je 20e dan wanneer je wacht tot je 25e. En elk jaar dat je langer wacht neemt de kans op een scheiding met nog eens 11 procent af. Maar, vanaf je 32e is het uit met de pret, de kans op een scheiding neemt dan elk jaar weer vijf procent toe. Volgens Wolfinger is dit een nieuwe ontwikkeling en hij weet niet precies hoe het komt. Maar we weten ook niet zeker of we dat wel willen weten.

Advertisement - Continue Reading Below

Mocht je de 32 naderen (of al gepasseerd zijn) en nu in paniek naar je lege ringvinger staren, maak je niet te dik. Onderzoekers geven aan dat het gewoon heel lastig is om conclusies over dit onderwerp te trekken. Een andere socioloog met een andere set data kwam bijvoorbeeld tot een hele andere ultieme leeftijd: tussen de 45 en de 49 jaar.

 

Dít zegt je horoscoop over je trouwdag >

En drie vrouwen vertellen waarom ze hun bruiloft afbliezen >

 

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Harper's Bazaar