Bevestigd: make-uplijn voor Tom Ford

Smullen geblazen! Tom Ford komt écht met een eigen make-uplijn.

Tijdens de afgelopen Londense Fashion Week waren de geruchten niet van de lucht. Droegen de modellen nou make-up van Tom Fords hand? Eindelijk bevestigt de ontwerper slash filmmaker officieel ons vermoeden: hij komt met eigen maquillage.

 

Eerder fabriceerde Ford al wat lipstickjes en beautyproducten, maar nog nooit kwam er een hele make-upcollectie. En dat terwijl de A Single Man-regisseur naar eigen zeggen als klein jongetje al dól op make-up was. En dan vooral de mooimakers met bold colors. Vandaar ook dat Fords eerdere lipsticklijn vooral uit knallende kleuren bestond.

Advertisement - Continue Reading Below

 

TOMS TIPS
Een flink opvallende lip kan volgens meneer Ford dan ook niet ontbreken tijdens een avondje uit. ‘Voor de avond is ‘t een knallend oog en een knallende mond’, stelt Tom Ford aan WWD. ‘De ogen moeten zeker weten smokey. Het geheim is: intense kleuren rond het oog uitvagen met een dot kohlpotlood op de oogrand.’ Aldus Tom.

 

O-la-la… Tom Ford houdt wel van een beetje naakt >

Meest gelezen

 

Dat de goede man veel van make-up weet moge duidelijk zijn. De Amerikaanse alleskunner rakelt nog wat meer tips op, zoals ‘een dikke wenkbrauw is het geheim voor een jeugdige look’ en ‘een donkere, dikke wenkbrauw doet een hoog voorhoofd minder hoog lijken’. Staat genoteerd.

 

IJDELTUIT?
Leuk detail: De 49-jarige ontwerper poseert samen met een bulk modellen voor de advertenties voor zijn maquillagelijn. ‘Niet omdat ik ijdel ben hoor,’ verzekert Ford WWD. ‘Veel mensen weten nog steeds niet wie ik ben en de producten verkopen beter wanneer ik ook in de ads te zien ben. Bovendien deden de ontwerpers van vroeger – Yves, Giorgio, Ralph – ’t ook.’

 

Wanneer we de eerste kiekjes kunnen bewonderen is nog niet bekend.