Peperduur parfum van DKNY

DKNY gooit een speciale editie van het Golden Delicious-parfum op de markt voor een whopping miljoen dollar. Spritzje anyone?

Meest gelezen

Juwelendesigner Martin Katz en DKNY hebben de handen ineen geslagen voor het duurste parfum ter wereld. Door de zeer toepasselijke naam, de DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle, kun je het flinke prijskaartje al raden. Inderdaad, een forse miljoen dollar (zo’n € 695.460). Poeh…

 

NAAR HET GOEDE DOEL
Geen bedrag wat de meesten klakkeloos uit hun portemonnee schudden. Maar! Wanneer je van je geld af moet is dit een zeer knappe oplossing. De opbrengst van het one-of-a-kind parfumflesje gaat namelijk naar Action Against Hunger, een wereldwijd goed doel dat strijdt tegen hongersnood.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Modehuis Bottega Veneta heeft ook een prachtparfum uitgebracht >

 

Juwelengenie Martin Katz gebruikte als inspiratie voor het speciale reukwater de skyline van New York City, die in een diamanten miniatuurversie op de dop werd geplakt. Op de rest van het peperdure flesje zitten vijftien rooskleurige diamanten, saffieren, robijnen en toermalijnen. Alle stenen werden door Katz zelf op de parfumfles geplaatst en dit kostte hem een 'schamele' 1.500 uur.

Meest gelezen

 

WERELDREIS
Het extravagante reukwater gaat binnenkort op wereldreis – ja, heus waar – van Londen en Mexico tot Maleisië. Daar kunnen mensen met een flinke bankrekening het flesje van dichtbij bewonderen en eventueel een miljoen neertellen voor het bedazzled geval.

 

Wel het parfum, maar niet het immense prijskaartje hebben? DKNY Golden Delicious ligt zonder de kostbare diamanten vanaf € 37 (voor 30 ml) in de schappen.