Emily Blunt voor YSL Opium

Net binnen: Emily Blunt is het kersverse gezicht van Yves Saint Laurents parfum Opium.

Heet nieuws! Yves Saint Laurent bombardeert de Britse actrice Emily Blunt tot het boegbeeld van reukwater Opium. Het parfum stamt uit 1977, maar werd al tig keren in een ander flesje gestopt. Om de nieuwste versie aan te prijzen kruipt de 28-jarige Blunt voor de camera’s van fotografen Romain Gavras en Patrick Demarchelier.

 

BOEGBEELD BLUNT
Opium werd 34 jaar geleden gefabriceerd door parfumeur Jean-Louis Sieuzac en zat in een flesje dat was ontworpen door Pierre Dinand. Anno 2011 ziet het flesje er geheel anders uit en heeft Opium al tal van boegbeelden gehad. Wij noemen een Kate Moss, Karen Elson en Linda Evangelista. Emily Blunt moet dus niet de minste schoenen vullen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Al gehoord? Marni werkt samen met Estée Lauder aan een geur >

 

Opium omarmt de gehele geschiedenis en warden van ons modehuis,’ verklaart Renaud de Lesquen, directeur van YSL tijdens de perspresentatie. ‘De nieuwe campagne draait om een ‘vurige, bijna roekeloze vrouw met een magnetische verleiding, die niemand of niets kan weerstaan.’ Poeh-poeh.

 

Aan Blunt dus de taak om deze vrouw te vertolken. ‘Ik ben enorm vereerd dat ik ben gevraagd om het gezicht te zijn van Opium,’ zwijmelt Blunt tijdens de perspresentatie. ‘Het is enorm spannend om een geur te belichamen die de tand des tijds heeft doorstaan, zonder haar allure te verliezen.’

 

In oktober kunnen we de plaatjes van Emily Blunt voor Opium verwachten.