Charlotte Tilbury’s make-upcollectie

Make-upartiest van de sterren Charlotte Tilbury zette haar kennis van kwasten, kleuren en de kunst der visagie om in een make-upcollectie voor luxe warenhuis Selfridges.

En dat is goed nieuws. Want wie weet nu beter wat werkt en wat vooral niet werkt dan iemand die dag in dag uit met maquillage in de weer is. Charlotte Tilbury is wereldwijd bekend en mag met regelmaat losgaan op de knappe gezichtjes van Kate Moss, Gisele Bündchen en vele anderen. ‘Give a woman the right make-up and she can conquer the world,’ is het motto van de Britse.

 

En the right make-up, dat is wat Tilbury nu voor íedereen in petto heeft. In totaal creëerde ze een whopping honderd items, onderverdeeld in vijf categorieën; prep, prime, perfect & conceal, facial framework en colour. En we hebben ons laten influisteren dat het haast lijkt alsof deze producten als vanzelf de inner-Tilbury in je oproepen. Eén van de favorieten: de Quick Fine-Line Shodo Pen (€ 26) voor de perfecte eyeliner – ‘one chance, one stroke’. Want ook dat deed Tilbury; rekening houden met de gehaaste vrouw die ’s ochtends niet uren de tijd heeft om aan de kaptafel door te brengen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook handig: de make-upgoeroe stelde zelf al wat ‘pakketjes’ samen. Ben je een Golden Goddess à la Gisele Bündchen en Elle Macpherson of toch meer Sophisticated als Audrey Hepburn en Natalie Portman; Tilbury heeft meteen de matching oog-, lip- en wangsmeersels paraat.

 

PUSH-UP BRA IN A JAR
Een ander geheim wapen uit de collectie: Charlotte’s Magic Cream (€ 82), een wondergoedje voor je huid (door Tilbury liefkozend ‘a push-up bra in a jar’ genoemd) dat oorspronkelijk door haar oma werd bedacht. De visagist gebruikt het al jaren backstage bij al haar modellen en probeerde het angstvallig geheim te houden. Tot nu dus. Kijk, daar worden wij nou blij van.

 

Vanaf 2 september zal Charlotte Tilbury’s make-uplijn in de (online) schappen van Selfridges liggen.

 

Ook zien: de volledige make-upcollectie van Marc Jacobs >