Eerste luxe Hermès-parfum sinds 9 jaar

Nieuwe luxe rieker van Hermès: Épice Marine.

Nieuw in de beautyschappen: Épice Marine van Hermès – nummer elf van de luxe parfumlijn Hermessence. En ja, dat is best wel een ding. Want in 2004 lanceerde het modehuis de Hermessence-lijn en slingerde ze in één keer tien parfums op de markt. En nu, negen jaar later, is er opeens een gloednieuwe parel toegevoegd. Épice Marine dus.

    
ZILTE ZEELUCHT
Voor de rieker gingen Jean Claude Ellena (neus van Hermès) en – ja echt! – Olivier Roelinger (Bretons 3-sterrenkok) samen aan de slag. De heren delen een passie voor kruiden en specerijen en na lang brainstormen waren ze er over uit dat ze daar iets mee wilden doen voor het parfum: Épice Marine moest een ode aan de ruige, Bretonse kust worden, waarbij de zilte zeelucht en houten boten gevuld met specerijen en wiskey centraal staan.
    
Oeh! Pharrell Williams komt met een eerste eigen parfum >

Advertisement - Continue Reading Below

    
Zo gezegd, zo gedaan. Om die geur te vangen probeerden de mannen veel ingrediënten uit. Uiteindelijk haalden onder andere komijn, bergamot, peper, de exotische bloem hoya en wiskey de eindstreep. Dat maakt de geur rokerig, scherp en ziltig. Je hoort de zee nog net niet ruisen.

    
Hermès Épice Marine is nu exclusief verkrijgbaar in winkels van Hermès (P.C. Hooftstraat 97, Amsterdam en Stationsstraat 43, Maastricht). Voor een flacon van 100ml betaal je € 180.

    
Make-uptips van Emma Watson >