Dit gaat Peter Philips straks doen bij Dior

Amper vier dagen geleden werd wereldkundig gemaakt dat make-upconnaisseur Peter Philips aan de slag ging bij Dior, en nu al doet ‘ie een boekje open over zijn plannen.

KLEURRIJK EN ULTRAVROUWELIJK
'Voor mij staat het huis Dior voor luxe, maar zeker ook kleur – daarin zijn ze exceptioneel,' zei hij in zijn eerste interview sinds zijn aanstelling op WWD. 'Ze zijn bij Dior niet bang om risico’s te nemen.' Andere sleutelwoorden waarmee hij Dior omschreef: 'ultravrouwelijk' en 'elegant'. 'Ik respecteer de codes, visie en stijl… en kan het een twist geven – en die twist is mijn eigen stijl.'
  
De eerste show waarin 'ie backstage zal klussen, zal de cruise collectie in mei 2015 zijn. 'Dat is een mooie manier om te beginnen, want die show is niet zo heftig als de Dior prêt-à-porter-shows. Het is fijn om langzaam het backstage Dior-proces in de vingers te krijgen.' Snappen we – het blijft ten slotte een huis van het aller-chicste allooi.
  
KANTOOR IN OPRICHTING
Overigens voelt zijn benoeming bij Dior ook voor Philips nog bijzonder recent. 'I’m jumping on a train, which moves really smoothly and fast already,' zo legt hij uit. Zijn kantoor moet zich in ieder geval nog uitkristalliseren. 'Ik heb een paar tafels, stoelen, een prachtig nieuw tapijt – en we zijn nog steeds aan het uitvogelen hoe de computers werken.'
  
Morgen is Philips in Antwerpen al in bedrijf te spotten. Daar zal 'ie Diors hoofdontwerper – en jarenlange goede vriend - Raf Simons treffen voor een werkoverleg met kop koffie.
   
Waarom nude lippenstift een dingetje is >

Advertisement - Continue Reading Below