Update: HEMA haalt make-upkwast van wasbeerhondenhaar tóch direct uit assortiment

Hema heeft besloten haar make-upkwast gemaakt van wasbeerhondenhaar tóch direct uit het assortiment te halen, zo meldt het warenhuis zojuist op Twitter. Dit naar aanleiding van de media-aandacht die Bont voor Dieren vanochtend vroeg (en kreeg) voor haar recente onderzoek. Hieronder lees je er alles over. Goede keuze, Hema!

Meest gelezen

Voorgaand bericht:

Bont voor Dieren weet door middel van onderzoek een nieuw schokkend feit boven water te krijgen. Hema verkoopt in plaats make-upkwasten gemaakt van louter nylon of geiten-en ponyhaar ook een variant van de vacht van wasbeerhonden. En dat is afkomstig uit de bontindustrie en dus foute boel.

Vorige maand startte de dierenrechtenorganisatie al een indrukwekkende voorlichtingscampagne over de vreselijke manier waarop wasbeerhonden worden vermoord voor hun vacht. Bn’ers en modeontwerpers als Benja Bruijning en Bas Kosters leverden een bijdrage aan de speciale video waarin die gruwelijkheden aan het licht komen, en onwetende mensen worden gewaarschuwd voor het onbewust aankopen van bijvoorbeeld een bontcapuchon. Maar wasbeerhondenbont duikt dus ook in de beautyindustrie op.

Advertisement - Continue Reading Below

De kwast in kwestie is de zogenaamde Shading Brush (art. 11200914), een tool om de jukbeenderen mee te accentueren. Inge van Baarsen, hoofd communicatie Hema reageert: ‘Wij zijn heel blij dat Bont voor Dieren ons hierop heeft geattendeerd en we zijn per direct op zoek naar een alternatief. Dit betekent dat we het artikel niet opnieuw zullen bijkopen. In de toekomst zullen we hier nog oplettender op zijn.’

Meest gelezen

BONTVRIJLIJST
Het warenhuis weigert daarentegen de kwast direct uit het assortiment te halen en daarover is Bont voor Dieren, terecht, not amused. Hema zal nu dus ook tijdelijk niet meer op de Bontvrijlijst staan, totdat het artikel niet meer verkrijgbaar is.

Kijk voor meer info of om bij te dragen aan de acties van Bont voor Dieren op bontvoordieren.nl.

Update: de tweet van Hema, naar aanleiding van bovenstaand nieuws:

>