Groot beautynieuws: dit is Chanels nieuwste aanwinst

Oftewel: de Karl Lagerfeld van Chanel Beauty.

Wie de touwtjes op beautygebied in handen wil hebben bij Chanel moet van goeden huize komen. Na het vertrek van Peter Philips in februari 2013, die jarenlang de scepter zwaaide bij het Franse mode- en beautyhuis (nota bene naar concurrent Dior!), bleef de stoel van Global Creative Make-up and Color Designer angstvallig leeg. Tot nu!

Chanel berichtte ons zojuist over de aanstelling van de Italiaanse Lucia Pica. Deze 38-jarige is de voormalig assistent van Charlotte Tilbury en sinds 2008 freelance make-up artist. Ze werkt voornamelijk met grote, onafhankelijke stijlmagazines en gerenommeerde, innovatieve fotografen, maar is ook verantwoordelijk voor meerdere catwalkbeautylooks (House of Holland) en grote campagneshoots (Louis Vuitton, Elie Saab, Giorgio Armani).

Advertisement - Continue Reading Below

De make-upgoeroe behoort volgens Chanel tot ‘een nieuwe generatie beeldmakers die beauty en mode naar de toekomst verplaatsen’. ‘She brings to CHANEL her creativity, her distinctive color expertise and her modern interpretation of Beauty,’ leest het officiële persbericht.

Op 1 januari 2015 begint de Italiaanse officieel aan haar Chanel-avontuur en zal ze eindverantwoordelijk zijn voor alle beautycollecties van het huis. Het is nog niet bekend of Tom Pecheux, die een tijdlang namens team-Chanel de honneurs waarnam backstage bij de catwalkshows ook nog zal aanblijven.

Deze Nederlandse actrice droeg een prachtige Jan Taminiau-jurk naar de European Film Awards >