Is een 'stiltestoel' dé oplossing als je niet zo houdt van praatgrage kappers?

Sshht.

Waar de stiltecoupé (soms) soelaas biedt voor rustzoekers, is dit misschien wel dé uitvinding voor kapsalons. Want waar het voor sommige vaste klanten reuzegezellig is om eens per twee maanden flink bij te kleppen, of zelfs therapeutisch werkt om uitgebreid verslag te doen van het leven in de periode van afwezigheid, terwijl de lokken langer groeiden, is het voor anderen een zeldzaam uurtje van rust en zalig gefrut aan haar en hoofd.

Advertisement - Continue Reading Below

Soms. Geen trek in een kwetterende kapper, die liever klept dan knipt? Een slimme haarstilist in Wales heeft een stiltestoel in zijn salon geplaatst. En waarempel, de stoel blijkt nu al mateloos populair en zit nagoeg volgeboekt. Een gat in de markt. Het is slechts een kwestie van tijd, gokken we, voor jij ook een plek in zo'n stiltestoel kunt boeken.

Duurt dat te lang, is je kapper je lief, maar mag het een verhaaltje minder? Tip van dezelfde kapper uit Wales: 'Goeie haarstilisten kunnen hun klanten uitstekend lezen en voelen feiloos aan wanneer ze hun mond moeten houden. Is dat niet het geval, vraag dan om een tijdschrift - een stille maar hele duidelijke hint dat het geluid even uit mag.'

Kappersafspraak geboekt? Doe hier de nodige kapselinspiratie op >