Vijf nieuwe superfoods

Superfoods zijn bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse eetlandschap. Men zwicht massaal voor de goji-bes, rauwe cacao en groene shakes. We lichten vijf nieuwe superfoods uit om supergezond de winter in te gaan!

Meest gelezen

BOERENKOOLCHIPS
Wist je dat onze oer-Hollandse boerenkool bomvol verschillende vitamines zit (A, B1, B2, B6, B11, C en K) die als anti-oxidanten in ons lijf hun werk doen? Doe als de Amerikanen en bak er chips van: besprenkel gesneden boerenkool met olijfolie en zout en bak twintig minuten op vijftig graden in de oven.  Ook lekker door een salade.

 

MSM-POEDER
Ons lichaam gebruikt zwavel voor het omzetten van enzymen, aminozuren, hormonen en eiwitten. Omdat dit goedje maar in kleine hoeveelheden in ons voedsel voorkomt, is het slim om MSM-poeder te gebruiken. Gooi deze biologische vorm van zwavel door je smoothie, shake of soep en gespleten nagels, dode haarpunten en een vale huid zijn verleden tijd.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Getest: bio hennepolie >

 

GEACTIVEERDE NOTEN
Noten barsten sowieso van de goede vetten en vitamines, maar je maakt ze nog gezonder als je ze activeert. Euh? Nou, door onbewerkte (ongezouten en ongebakken) noten een aantal uur in water te weken en ze daarna op een lage temperatuur in de oven te bakken absorbeert je lichaam de gezonde eigenschappen van de noot het best. En ze zijn nog knapperiger ook.

Meest gelezen

 

KEFIRMELK & -WATER
Aangezien de wintermaanden op komst zijn, ligt een verkoudheid of griepje zo op de loer. Maar met kefir zou je dit wel eens goed kunnen voorkomen. Deze oorspronkelijk uit Tibet afkomstige dikke melkdrank barst namelijk van de pro-biotica. Oftewel goede bacteriën de ervoor zorgen dat slechte bacteriën snel worden verslagen. Van oudsher wordt kefir gemaakt met behulp van kefirkorrels. De kefirkorrels worden toegevoegd aan koe-, geiten-, schapen- of eventueel water, waardoor fermentatie optreedt. Zelf kefir maken is dus ook een goedkope en gezonde optie. Naast alle gezonden bacteriën barst een kefirmengsel van de eiwitten, vitamine B, vitamine D, foliumzuur, nicotinezuur, calcium, ijzer en jodium. Melk is goed voor elk!

 

Getest: chiazaad >

 

MOERBEIEN
Moerbeien zijn in alle opzichten de ultieme superfood. Ze smaken lekker, hebben een crunchy bite, zien er schattig uit en zijn bovenal supergezond. De gedroogde moerbei uit China is rijk aan ijzer, vezels, vitamine C, calcium, eiwitten en de antioxidant reservatol. Een portie per dag door je smoothie, salade, yoghurt of cake verbetert op lange termijn je zicht, verlaagt je bloeddruk, bevordert je weerstand en gaat obstipatie tegen. Kom maar op met die winter.

 

Geen zin om te koken? 10 lekkere & gezonde afhaaltips