Gaan we deze nieuwe koffietrend straks OVERAL zien?

In Amerika gebeurt het al.

Meest gelezen

Loop een Amerikaanse koffiebar binnen, en het kan zomaar gebeuren dat je koffie wordt ehh... getapt. Nitro cold-brew coffee is daar namelijk aan de hand - een koude koffie, met schuimlaag, die wordt geserveerd uit een tap.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

De tap brengt - net als met een biertje gebeurt - zuurstof in het drankje, waardoor je koffie het schuimlaagje krijgt. Nitro cold-brew is anders dan iced coffee, de koffie die we al langer kennen: iced coffee wordt met warm water gezet en wordt later afgekoeld, cold-brew wordt met koud water gezet.

Koffiemerk Stumptown is de aanvoerder van de nitro cold-brew coffee: al sinds 2012 serveren ze koude koffie uit de tap (cold-brew), maar sinds 2013 experimenteren ze met de schuimlaag (nitro cold-brew), die nu dus voet aan de grond begint te krijgen.

Kortom: zuurstof koffie in één product. Wie haalt het naar Nederland?

 

Waarom de ochtend het SLECHTSTE moment is om koffie te drinken >

5 geheimen van ochtendmensen >