11 fantastische trucjes waardoor je je eten VEEL langer kunt bewaren

Wie wat bewaart, heeft wat.

Meest gelezen

1. Stop wat servetjes in je opengemaakte zak sla

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

 

Sla in een zak maakt condens aan, om af te koelen. Dat vocht zorgt ervoor dat je eten veel sneller bederft. Leg er een paar servetten in om het condens op te vangen, en je sla gaat VEEL langer mee. 

2. Hou bananen zo lang mogelijk aan de tros
Haal ze er alleen af als je ze ook gaat eten - losse bananen bederven sneller dan bananen aan een tros.

 

3. Stop een appel tussen je aardappelen
Appels scheiden ethyleengas uit, en dat zorgt er weer voor dat aardappelen langer meegaan.

4. Maar leg ze niet in de fruitmand
Ethyleengas mag dan goed zijn voor aardappelen; voor ander fruit is het dat helemaal niet. Hou je appels dus in en plastic zak in de ijskast en je zult zien dat je andere fruit ook veel langer meegaat.

Advertisement - Continue Reading Below

5. Was je aardbeien in azijn
Aardbeien zijn a) een van de duurste fruitsoorten en b) en van de snelst bedervende fruitsoorten, en dat is k*t. Vertraag het bederfproces door je aardbeien in een mengsel van 1/4e azijn en 3/4e water te wassen en daarna goed te drogen, voordat je ze in de ijskast bewaart. 

6. Bewaar je tomaten NIET in de ijskast
Serieus. De smaakt wordt minder, en de sappige structuur overleeft ook niet zo goed in de ijskast. Bewaar ze gewoon in de keuken op een plank, net als uien en aardappelen. 

7. Bewaar selderij in aluminiumfolie
In de plastic verpakking van de winkel houdt selderij het vaak maximaal twee weken uit - in aluminiumfolie gaat-ie veel langer mee, en dat is vooral handig als je per keer maar een paar stengels gebruikt. Door het aluminiumfolie kunnen de gassen die uit de selderij komen ontsnappen, terwijl dat er in een plastic verpakking nergens uit kan. 

8. Behandel kruiden als bloemen

 

 

En zet ze in water. Echt. Kruiden in de plastic verpakking laten = vragen om bedorven stronkjes.

9. Bewaar champignons in een papieren zak

In plastic zakjes of bakjes komt er condens op de champignons te zitten, die ze razendsnel laten bederven. Beter kun je champignons dus in een papieren zak bewaren, waar condens gewoon doorheen kan.

10. Bewaar rozijnen in luchtdichte bakken 
Het duur heel lang voordat rozijnen echt kunnen bederven, maar droog en gerimpeld worden ze al na een paar weken. Tenzij je ze in een luchtdichte bak bewaart, dan. 

11. Bewaar je bosje munt in een vochtige doek in de ijskast
Bosje munt bij de groenteboer gekocht? Bewaar wat er overblijft in een vochtige theedoek in de ijskast, en je bosje gaat in plaats van een paar dagen, minstens een week mee.