Pokémon Go spelen en afvallen? Jep, het gebeurt écht

Vergeet de sportschool. Speel gewoon Pokémon Go.

Meest gelezen

Sinds anderhalve week is het mayhem (MAYHEM!) als het aankomt op Pokémon Go. Overal waar je loopt zie je wel een groepje het spel spelen en ook wij moeten toegeven dat we weten wat een Lure en Pokéstop is. Maar! We hebben een heel goed excuus om verslaafd te zijn aan het spel: je bent super gezond bezig.

Gebruikers van Pokémon Go brengen volgens een nieuw onderzoek namelijk gemiddeld 45 minuten meer buiten door met de nieuwe app. Dat is langer dan de gemiddelde smartphone-user gebruik maakt van WhatsApp, Instagram of Snapchat. En aangezien je die drie kwartier niet stil zit, is het ook nog eens super gezond.

Advertisement - Continue Reading Below

Oké oké, waan je als Pokémon Go-speler nu niet meteen een topsporter, maar het is beter dan binnen achter de computer zitten. Bij Clinic Compare zetten ze alle cijfers op een rijtje om te zien hoeveel je ongeveer verbrandt met de game. De som: lopend vang je per uur ongeveer 30 Pokémon, rennend kun je er zo'n 50 tot 80 vangen.

Er vanuit gaande dat je 43 minuten per dag Pokémon Go speelt, verbrandt een man 225 calorieën per dag en verliest hij in twee weken 0,5 kilogram. De calorieverbranding van een vrouw is iets langzamer met 215 calorieën per dag, maar ook zij kunnen hierdoor binnen 16 dagen een halve kilo kwijt zijn. Mooi meegenomen, niet?

Meest gelezen

En anders doet het onderstaande filmpje je wel spelen: