Af en toe doet de wetenschap een onderzoek waarvan de uitkomst bijna te mooi lijkt om waar te zijn.

Zo ook het onderzoek dat onlangs in Nature Medicine werd gepubliceerd, waarin werd gesteld dat het eten van kaas je leven kan verlengen. (!)

Tijdens het onderzoek bleek dat de stof spermidine, die in de meeste kazen zit, bij muizen en ratten tot een betere gezondheid van het hart zorgde. Spermidine zit voornamelijk in blauwe, gerijpte kazen.

Hoewel meer onderzoek nodig is, stellen de auteurs van het onderzoek wel dat hun bevinding 'mogelijk betekent dat er een nieuwe, bewezen methode is gevonden om hart- en vaatziekten tegen te gaan'.

Voor ieder die nu los wil gaan op brie en blauwe kazen: moderation is key. Voedingsdeskundige Charlotte Stirling-Reed over het onderzoek aan Huffington Post:

'Cheese can certainly be consumed as part of a balanced diet. But as with everything when it comes to nutrition, most foods need to be consumed in moderation.'

Ze vervolgt:

'Cheese does contain calcium, zinc and other important nutrients, but it's also high in fat and calories and so if you're looking after your weight, you might not want to go too over the top with your cheese intake.'

Komt er toch nog een stukje realiteit bij deze droom van een onderzoeksuitslag kijken.

Bron: ELLE

Van: ELLE AU