Een avocado snijden kan een behoorlijke hassle zijn, waarbij niet zelden wordt uitgeschoten met een mes. Want die verdomde pit is altijd een onvoorspelbaar obstakel: soms zit-ie los, soms zit-ie heel vast, soms is-ie klein en soms is-ie opeens heel groot.

Afijn; mocht je tot de overgrote meerderheid van avocado-eters behoren die de avocado in de lengte door midden snijdt, dan doe je het dus al verkeerd. Het beste kun je een avocado in de breedte snijden, precies in het midden.

Finger, Food, Fruit, Nail, Ingredient, Produce, Kitchen utensil, Peach, Kitchen knife, Thumb, pinterest

Als het goed is, popt de pit er met een beetje knijpen nu vanzelf uit. Als de pit er eenmaal uit is, heb je alleen nog een lepel nodig om de twee helften uit de schil te 'scheppen'.

Food, Fruit, Avocado, Plant, Produce, Ingredient, Vegetable, Cuisine, Apple, pinterest

Wat overblijft, is een perfect intacte avocado in twee helften, zonder pit. Snij je die helften weer door midden, dan kun je super makkelijk perfecte schijfjes snijden, zoals deze:

instagramView full post on Instagram

Easy does it.

Van: Delish US