Skip to Content

We ontvangen mogelijk commissie via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar wij als redactie achter staan

Dit zijn de 7 beste elastiekjes voor ieder haartype

Deze wil je níet kwijt raken.

Door
copenhagen, denmark   august 12 darja barannik wearing black pants, white top and purple leather rotate coat outside ganni during copenhagen fashion week ss22 on august 12, 2021 in copenhagen, denmark photo by raimonda kulikauskienegetty images
Raimonda Kulikauskiene

'Kan ik een elastiekje lenen?', Een vraag die iedereen ontelbaar vaak heeft gehoord, maar de ene elastiek is de andere niet. Net zo goed als dat we verschillende cleansers gebruiken voor verschillende huidtypen, moeten we ook verschillende haarelastiekje gebruiken voor andere haartypes. Want haartypes zijn er genoeg: stijl haar, kroes, golvend haar en krullend haar zijn het bekendst.

Daarbij hebben veel haarelastiekjes een ander functie. Haarelastiekjes voor het slapen of tijdens het sporten bijvoorbeeld.Wij hebben de beste haarelastiekjes voor je geselecteerd, wat je haarsituatie ook is, we got you covered.

Benieuwd hoe je haar elastiekjes het beste onderhoudt? Lees het hier>.

7 keer de beste haar elastiekjes voor elk haartype:

1

Voor dik haar en kroeshaar

silver, fashion accessory, metal,
Invisbobble

De invisibobble heeft door zijn structuur en materiaal een stevige grip op je haar, zonder het te beschadigen. Daarnaast is het een onwijs pluspunt dat dit elastiekje niet die vervelende knik in je haar achterlaat. Is-ie uitgerekt? Leg 'm even in kokend heet water en hij is weer zo goed als nieuw.

€ 4,95

SHOP

2

Voor fijn haar

zwarte haarelastiekjes
Hema

Voor mensen met fijn haar is het heel belangrijk dat je een elastiekje zonder ijzeren stukje gebruikt. Door jouw fijne haar zal je het haarelastiekje vaker dan gemiddeld moeten aantrekken en een ijzeren stukje beschadigd jouw haar dan enorm. Let hier dus op!

€ 2

SHOP

3

Voor kroeshaar

haarband nakd
Na-kd

Als je gezegend bent met een heel dichte massa met allemaal mini-krullen dan biedt een hoofdband de oplossing als elastiek. Draai deze een paar keer rond en voilà, je zelfgemaakte scrunchie is geboren.

€ 9,95

SHOP

Advertentie - Lees hieronder verder
4

Voor het slapen

silk sleep scrunchies haarelastiek
The white company

Deze satijnen haarelastiekjes zijn perfect voor wanneer jij naar dromenland vertrekt. Satijn beschermt je haar tegen uitdroging en het materiaal veroorzaakt amper frictie. Hierdoor blijft jouw bos kreukvrij.

Tip: ga ook voor een satijnen kussensloop, dan sta je helemaal knap op.

€ 26

SHOP

5

Voor vlechtwerk

transparant mini elastiekjes
Glim

Hailey Bieber bewees afgelopen zomer al dat de gekleurde nineties elastiekjes terug zijn van weggeweest. Naast de gekleurde exemplaren zijn deze kleine transparante mini-elastiekjes ideaal voor meerdere kleinere vlechten, waarbij je wil dat het elastiek onzichtbaar is. Let wel op dat je ze alleen hiervoor gebruikt. Het plastic is namelijk niet het allerbeste voor je haar.

€ 7,83

SHOP

6

Voor tijdens het sporten

elastiekjes
Bol.com

Deze elastieken van Bol.com zorgen dat jouw staart, knot of vlecht op z'n plek blijft zitten tijdens je work-out. Verder zijn ze wat groter en dikker van stof, waardoor je ze zo uit de wasmachine vist, mochten je ze willen wassen.

€ 4,99

SHOP

Advertentie - Lees hieronder verder
7

Voor veel haar

hema luipaard scrunchie
Hema

Welk haartype je ook hebt, wanneer je veel haar hebt is een scrunchie dé oplossing. Al jouw lokken passen er in en het staat - wanneer je een funky kleur of patroon kiest - ook nog eens fashionable.

€ 3

SHOP

8

Als accessoire

bon dep kknekki gevlochten haarelastiekjes
Bon Dep Kknekki

De haarelastiekjes van Bon Dep Kknekki zijn niet speciaal gemaakt voor een soort haartype, maar wat enorm leuk is aan deze knapperds, is dat je ze ook als armbandje kunt dragen. Daarbij is het elastiekje zelf van dik materiaal en is de rekbaarheid groot.

€ 11,80

SHOP

Meer van ELLE
 
preview for Beauty & Health: how to's, beautytips en wakker worden met

Nieuws

vrouw kijkt in de camera

Dít wil je even weten over gezichtsolie

1995 vh1 honors

Gezien bij de Oscars – is déze oude trend terug?

street style paris fashion week menswear fallwinter 20242025 day five

De leukste ideeën voor je volgende manicure

holzweiler backstage lfw february 2024

Iedereen plots fan van déze betaalbare eyepatches

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder