Met deze 12 redenen moet het lukken.

1. Je kunt het overal doen
…hardlopen dus. Of je nu een ritje op de loopband meepakt of een rondje park doet­: het is makkelijk om een paar kilometers te maken. Of, voor wie het echt te pakken heeft: trek je sneakers aan om tijdens een vakantie de buurt te verkennen.

2. Nieuwe vrienden maken
Ben je wel even klaar met de mannen uit je stamkroeg? Check of er lokale hardloopgroepjes actief zijn, bijvoorbeeld via meetup.com (vooral actief in de grotere steden), om met like-minded buddies af te spreken.


Wil je beginnen met hardlopen? Dit is je kans! ELLE heeft de Start to Run e-course gelanceerd, waarin je in 8 weken een echte hardloper kunt worden. Doe mee!


3. Bespaar geld
Geen dure materialen of kostbaar lidmaatschap voor de sportschool: hardlopen doe je gewoon gratis. Het enige wat je nodig hebt zijn goede schoenen.

4. Minder dates met de dokter
Not only apples can keep the docter away... Volgens onderzoek hebben actieve mensen minder kans op darmkanker. Vrouwen die regelmatig intensief sporten kunnen de kans op borstkanker met 30 procent verkleinen.

5. Koolhydraten!
Wie houd er niet van een dampend bord pasta? Vanaf nu heb je een excuus wat extra spaghetti naar binnen te slurpen. Zeker gedurende een intensief trainingsschema waarbij je jezelf prept voor een wedstrijd kunnen wat extra carbs je prestaties aanzienlijk verbeteren.

6. De mogelijkheden zijn eindeloos
Vergeet eindeloos saaie rondjes rennen. Er zijn talloze variaties, bijvoorbeeld trailrunning of interval training. Dat is niet alleen een stuk leuker, het helpt ook je stofwisseling te boosten: prettig.

7. Doe als de oermens
Had Bruce Sprinsteen toch gelijk – ‘Baby we were born to run’. Het bracht ons van aap naar mens en hielp onze verre voorouders hun prooi te vangen.

8. Trek die bikini maar uit de kast
Een rondje op flink tempo in de buitenlucht is een van de beste manieren om wat van die kleine luizen in de pels, genaamd calorieën, kwijt te raken. Iemand van 70 kilo kan al snel 850 calorieën per uur verbranden. Niet dat we tellen.

9. Bringing sexy back
Niet alleen boost een actief lichaam je zelfvertrouwen in bed; regelmatig trainen maakt je lichaam flexibeler en – niet geheel onbelangrijk – brengt je sneller in de stemming.

10. Beter geheugen
Onderzoek heeft aangewezen dat sporten kan helpen je geheugen te versterken, en symptomen van dementie verminderen. Hardlopen kan zelfs helpen Alzheimer tegen te gaan, ook als het in je familiegenen zit.

11. Het glas is halfvol
Fitte types zien het glas vaker halfvol dan halfleeg. Niet alleen op het moment dat je daadwerkelijk aan het sporten bent; het gevoel blijft zelfs twee keer zo lang hangen als bij minder actieve lui.

12. Natuurlijke glow
Geloof het of niet, maar je gezicht kan een behoorlijke oppepper krijgen als je jezelf regelmatig in het zweet werkt. Je poriën gaan open en de troep die erin zat kan eruit. Verwijder wel even je make-up voordat je de sportschool induikt.

Al dat rennen niets voor jou? Ha! Hier zijn 10 manieren om in shape te komen ZONDER sportschool >

Van: Women's Health NL