Laat ik voor de verandering eens beginnen met mezelf; ik hou niet van yoga. Nu niet meteen denken dat je met een hopeloos ouderwets persoon van doen hebt, of iemand zonder enige vorm van internetverbinding, vrienden, wat-dan-ook. Want dat is dus niet waar. Ik hou juist niet van yoga door die internetverbinding. Dat heeft totaal niets te maken met yoga zelf, maar met alles omtrent de yoga. De outfits, het gezonde eten, de ranke lijven. De healthy vibe, zeg maar. Of gewoon door de overvloed aan posts van allerhande healthy-vibe-achtige grietjes die de Natarajasana of de Adelaar op het strand, in het bos, op een mat op Ibiza, Bali, waar-dan-ook, beoefenen. Je mag nu denken: wat een hater. Misschien heb je dan zelfs gelijk.

Dus toen ze op de redactie vroegen of iemand Hotpod Yoga wilde gaan proberen, wierp ik mezelf niet meteen op. Ik kende het ook helemaal niet. Hotpod wat? Maar de volgende -niet meest enerverende- gedachte kwam in me op ‘why not?’ en ‘ try eens iets before you die’. Letterlijk voelde ik me die week toch al alsof ik zou die’en –moe, rusteloos een beetje dat wat deze generatie kenmerkt-  en mocht ik nu hebben begrepen dat yoga daar ongeveer het tegenovergestelde van is.

Zodoende dat ik toezegde. Voor alle mensen, die net als net als ik, geen idee hebben hoe en wat betreffende Hotpod Yoga, een klein lesje van een leek:

Hotpod Yoga?
Wat het is?  ‘De innovatieve opblaasbare/verwarmbare pop-up ‘pods’ kunnen overal geplaatst worden en faciliteren een vorm van hot yoga die toegankelijk is voor iedereen.’ Gemiddeld verbrand je tijdens een les zevenhonderd calorieën. Beste wel ideaal, voor ontgiften, ontstressen, en ja, ook voor afvallen.

Geen tijd
Tijd vinden is een vrij essentiële bezigheid in het leven. En we schijnen er niet echt in te slagen. Daar hebben ze bij Hotpod Yoga iets op gevonden. Je koopt een pas voor 1, 5 of 10 keer en schrijft je vervolgens online in voor de lessen die je op dat moment het best uitkomen. Dat kan van 07.00 in de ochtend tot 20.00 in de avond.

Purple, Violet, Magenta, Pink, Lavender, Dance, Foot, Ankle, Cg artwork, Flesh,

What to wear?
Deze is het meest simpel. Ik besloot maar gewoon iets te kopen wat bij Hem & Haar werd omschreven als yogakleding en voelde me direct een professional. Ik had er een pashokfoto van kunnen maken, zeg maar. Het pakje, grijze legging met grijs-zwarte top was ook een succes in de yogaklas. Ik zag nog twee andere vrouwen in idem look.

Yogi
Je hoeft geen yoga beest te zijn om Hotpod Yoga te doen. Ook voor beginners is het goed te behappen. Mercedes, oprichter van Hotpod Yoga Amsterdam, plaatste mij achterin en zei vooral goed om me heen te kijken. Als je heel erg wiebelig wordt kan de Argentijnse Mercedes, yoga leraar en voormalig balletdanseres, je helpen wat minder wiebelig te zijn. Verder: oefening baart kunst.
Altijd wel.

Wat doet het?
Nou, ontgiften dus. Als ik heel eerlijk ben, zag ik na een aantal lessen geen verandering in de rankheid van mijn lichaam. Alles zat nog precies op de plek waar het zat bij aanvang van de eerste les. Wat wel gebeurde, mijn huid ging stralen. Dat heb ik niet zelf verzonnen, dat zei mijn collega me.

Status?
Dit vond ik eigenlijk het allerleukste aan de Hotpod Yoga. Want yoga kan nogal een vreemd status dingetje om zich heen hebben hangen. Een beetje zoals koffie verkeerd drinken op een maandagmiddag in de baarsjes. Terwijl Hotpod Amsterdam daar juist heel ‘geraard' over denkt: ‘In het Westen zien we yoga dikwijls als een trend en soms zelfs als een soort van status, maar we hebben geen luxe studio of state-of-the-art kleedkamer nodig om yoga te beoefenen. Het enige wat we nodig hebben is ons lichaam en onze ademhaling.'

Vind hier informatie over Hotpod yoga Amsterdam.

Leg, Human leg, Purple, Thigh, Magenta, Foot, Violet, Calf, Ankle, Balance,