5 tips om je toilet zo groot mogelijk te maken

Zo is het kleinste kamertje in huis ineens zo klein niet meer.

1. ONTRUIM DE VLOER
Door de vloer zichtbaar te houden creëer je een illusie van ruimte. Bovendien zorgt het er voor dat de ruimte ook makkelijk schoon te maken is. Kies dus voor een wasbak die je ophangt en voor een zwevend toilet. Ook aan de wasbak zelf kun je nog wat hangen, zoals een haak voor een handdoek.

2. PAS JE SANITAIR AAN
Win ruimte door je sanitair aan te passen aan de grootte van de ruimte. Hang dus geen enorme wasbak op in een hok van één bij één, en zoek een niet al te kolossaal toilet uit.

Advertisement - Continue Reading Below

3. BERG OP
Ook in het toilet heb je plaats nodig om essentiële dingen op te bergen. Wordt een kastje onder de kraan te krap bij de benen, dan kun je je secret stash toiletrollen ook verbergen achter de spiegel.

4. HEROVERWEEG DE INDELING
Door de wasbak naast het toilet te hangen in plaats van aan de wand er tegenover, stel je de ruimte veel meer open. Ook hier kun je spelen met het visueel vergroten door middel van spiegels.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
10x glazen puien om jaloers op te zijn
Deze 7 designers had je willen zien bij OBJECT
11 merken die positief opvielen tijdens showUP
22 mooiste plekken
Dit zijn de 22 mooiste plekken op aarde
12 interieur-Instagrammers die je moet volgen in 2

5. GA VOOR TEXTUUR
Vermijd te veel donkere kleuren en ga liever voor witte tegels die doorlopen van de vloer in de muur. Een slimme optie is het gebruiken van tegels in een visgraatpatroon, omdat dit het oog omhoog leidt en daardoor de illusie wekt van een grotere kamer. Ook glimmende oppervlaktes werken; deze reflecteren licht.

 

Zo creeër je een oase van rust in je badkamer >
3 designtips van Philippe Starck voor de perfecte badkamer >