4x interieuritems met een dubbele functie voor in een kleine woonkamer

Essentieel als je klein woont.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
10x favoriete Instagram-accounts van de redactie
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt

1. Daybed

Slaapbank, move over. Een daybed is hét helemaal en staat prachtig in een studio. In plaats van een bank die je binnen no-time omtovert tot een bed is dit een bed dat je binnen no-time omtovert in een bank. En daar is ook nog eens veel minder werk voor nodig. Haal je slaapspullen weg, leg er wat fijne kussens op, et voilà.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Kast als room divider

Zo'n open kamer is leuk, behalve als je even niet bovenop elkaars lip wilt zitten. Een room divider biedt de uitkomst om een kamer in twee delen op te splitsen. Plaats je een mooie permanente kast tussen je woon- en eetgedeelte, dan heb je én genoeg ruimte voor je spullen en wat extra privacy in je kleine huis.

3. Krukken als bijzettafel

Handig als je je drankje kwijt moet tijdens een luie avond op de bank, én handig als je je bezoek kwijt moet tijdens een feestje op een iets drukkere avond. Let er wel op dat het zitvlak van je kruk recht is, om ongelukken met glaswerk te voorkomen. Het perfecte voorbeeld? Deze kruk van Urban Outfitters, die dient als kruk, bijzettafel en lamp.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
10x favoriete Instagram-accounts van de redactie
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer
de meest gefotografeerde deur van Zuid-Italië
De meeste gefotografeerde deur van Zuid-Italië

4. Hocker met opbergruimte

Mocht er nog ruimte zijn voor de vensterbank, dan is een hocker met opbergruimte ideaal. Ook deze is niet alleen handig om iets in op te bergen, maar ook om je visite op kwijt te kunnen. Het grote voordeel van een hocker in vergelijking met een kruk? Je hoeft geen nieuwe plek te zoeken voor de inhoud. Sommige salontafels helpen je ook aan meer opbergruimte.

Zeven tips voor een kleine woonkamer >