8 bespaartips bij de inrichting van je eerste huis

Geloof ons: je hebt ze nodig.

Je eerste eigen huis wil je natuurlijk zo mooi én zo eigen mogelijk maken. Maar om te voorkomen dat je daarbij te hard van stapel loopt en je op je designerbank op water en brood zit, verzamelden we acht tips om te besparen, maar niet in te hoeven leveren op je inrichting.

1. VINTAGE
Niet alleen zijn vintage vondsten goedkoper, ook voegen ze een dosis karakter toe aan een interieur. Bezoekje wagen aan de Gevonden op Marktplaats Wintersalon binnenkort?

Advertisement - Continue Reading Below

2. BETAALBARE KUNST
Een kunstcollectie hoeft je geen rib uit je lijf te kosten. Er zijn genoeg plaatsen waar kunst voor een zachte prijs te vinden is, bijvoorbeeld bij het onlangs geopende Public House of Art.

3. DOE HET ZELF
Voor klussen hoef je soms niet eens zo handig te zijn als je denkt. Knap die oude bijzettafel eens op, bouw je eigen kast of kijk naar een van deze andere DIY’s:
- salontafel van glas en beton
- koperen slow-coffeezetapparaat
- retro wandsysteem
- 3 herfstige IKEA-hacks

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Dit waren alle Pantone Colors of the Year tot 2017
keuken, schoonmaken, smetteloze keuken, huis, interieur
5 plekken in de keuken die je móet schoonmaken
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: Greenery

4. VERF MEER DAN DE MUREN
Zo’n DIY toch te gedurfd voor je? Ga aan de slag met een spuitbus en maak een vergane oude kast weer splinternieuw.

5. DENK OP DE LANGE TERMIJN
Leuk, zo’n knalgele bank, maar vind je ‘m over een paar jaar nog mooi? Kijk bovendien ook naar de toekomst met het oog op verhuizen. Dit paleis blijft hoogstwaarschijnlijk niet je eeuwige paleis wanneer er iets beters op je pad komt, en dan wil je je lievelingsstoel wel heelhuids mee kunnen krijgen.

6. GA VOOR DUBBELE FUNCTIE
Zeker in een kleine kamer is het ideaal om voor meubilair met een dubbele functie te gaan. Bespaart ruimte én geld.

7. DUIK DE ROMMELZOLDER OP
Schatten vind je heus niet alleen bij de kringloop. Misschien nog wel eerder op de zolder van je ouders, opa of andere familieleden. Zolder47 deed het bij hotels, en kon er een winkel vol moois mee vullen.

8. INVESTEER IN EEN MATRAS
Als je érgens geen spijt van gaat krijgen is van het kopen van een goed matras. Beter gezegd: als je ergens wél spijt van gaat krijgen is het van het kopen van een slecht matras: rugpijn, gezondheidsklachten, moody mornings

 

9 low budget manieren om je huis een luxe uitstraling te geven >
5 budgettips om warmte toe te voegen aan je interieur >