5 dingen in huis die bijdragen aan gezonder leven

Een gezonder leven begint bij… je huis.

Je zou denken dat je je huis puur aankleedt voor je eigen plezier - je kiest ten slotte dingen uit die je mooi vindt, of handig. Toch kan de aankleding van je huis ook bijdragen aan een gezondere levensstijl. Huh?! Horen we je denken. Jazeker, ze bestaan: dit zijn de trucs die jou wellicht dat nodige duwtje in de richting van die lang uitgestelde goede voornemens geven.

 

1. SERVIES
Porties eten lijken kleiner op een bord in een contrasterende kleur. Je bent op een bord met een laag contrast met het eten eerder geneigd meer op te scheppen. Dat scheelt dus in de kilo’s. En dat niet alleen, ook met de grootte van je servies kun je je eetpatroon beïnvloeden. En dat is net zo simpel als je denkt: op een groot bord schep je meer op en eet je dus meer.

Advertisement - Continue Reading Below

2. SPIEGEL IN DE KAMER
Deze hebben we je stiekem eerder al gegeven. Ook met een spiegel kun je er indirect voor zorgen dat je afvalt. Hoe? Dat lees je hier.

3. TEMPERATUUR
In de winter verlangen wij naar het wegkruipen diep onder de warme dekens en zetten we het liefst de thermostaat maar een half graadje omlaag. Toch blijkt dat je gezonder bezig bent als je het jezelf niet zo comfortabel maakt. Je metabolisme werkt namelijk beter als je in een koude kamer slaapt. Nee, we pakken je dikke dekens niet af, maar de knop van de verwarming een paar draaien naar links kan dus geen kwaad.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Dit vergeet je bij het inrichten van de woonkamer
7 dingen in huis waar je nu mee moeten stoppen
badkamer inspiratie
Inspiratie: maak van jouw badkamer een eyecatcher
Ga voor het ultieme zomergevoel in huis voor rotan
Sketch London
9 plekken als uit een Wes Anderson-film

4. BED
In stoffen leven bacteriën en te veel bacteriën maken je ziek. Gelukkig betekent dat voor je bed dat dat maar eens per week op zestig graden hoeft, maar ook op de handdoeken moet gelet worden: die gaan hoogstens drie keer mee. Zo zijn er meer bed-dingen die je gezond houden, niet alleen qua hygiëne, maar ook omdat ze slaapbevorderend werken. En die lees je hier.

5. PLANTEN
Planten kunnen de lucht zuiveren en de luchtvochtigheid in een droge kamer verhogen. Weten welke? Check ze hier.

 

Zo zorgen de designers van het Four Seasons Hotel ervoor dat je beter slaapt >
Dit zijn de makkelijkste kamerplanten om in leven te houden >