Woonkamerideeën om je huis herfstklaar te maken – zonder clichés

Wanneer de bladeren van kleur veranderen...

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Zien! Deze man maakt prachtige luchtfoto's
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen

Omdat de herfst inmiddels voor de deur staat, geven wij je de nodige ideeën om je woonkamer klaar te stomen voor dit seizoen. Denk vooral NIET aan dennenappels, pompoenen en oranje blaadjes. Met deze tips blijf je weg van clichés.

1. Geuren

Advertisement - Continue Reading Below

Koop een aantal geurkaarsen of -oliën (bijvoorbeeld bij & Other Stories of Zara Home). Zo ruikt het altijd lekker in je woonkamer. Ook kun je kaarsen als decoratie gebruiken. Goede herfstgeuren zijn kaneel, sandelhout, mahoniehout en katoen.

2. Plaids

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Zien! Deze man maakt prachtige luchtfoto's
9 dingen in de badkamer die je NU moet vervangen
books
10 dingen in je slaapkamer die je nu kunt wegdoen
Productiever en creatiever worden begint bij het inrichten van je werkruimte.
Productiever en creatiever worden?
10 dingen in huis die je ongelukkig maken

Plaids. Je kunt er nooit genoeg hebben, denk aan een avondje op de bank met je vrienden – die het allemaal koud hebben. Berg ze wel op, en drapeer er één of twee op bank of stoel.

3. Kussens

Mooie sierkussens als eyecatchers – dat wil je. Match een aantal kleurrijke exemplaren en voeg er een paar effen kussens aan toe.

4. Vloerkleed

Advertisement - Continue Reading Below

Vermijd koude voeten door een vloerkleed neer te leggen (tenzij je tapijt hebt natuurlijk). Kies een kleurrijk exemplaar voor een vrolijk geheel.

5. Bloemen & planten

Dat buiten de bladeren langzaam verkleuren en uiteindelijk verdwijnen, betekent niet dat dit in je woonkamer ook moet. Houd die planten en bloemen vooral in huis en voeg er het liefst nog meer toe. Hulp nodig bij het kiezen van de beste plant voor jou?

6. Verlichting

Zorg voor goede verlichting is huis, niemand wil in het donker zitten. Verlicht iedere hoek van de kamer, of dit nu met een vloerlamp, tafellamp of een stel kaarsen is. Komen die geurkaarsen ook weer goed van pas.

7. Kleuren

Add some colour to your life. Accentueer je woonkamer door woonaccessoires in accentkleuren toe te voegen. Denk aan: kussens, plaids, kaarsen, dienbladen. Leef je uit!

8. Leesvoer

Avondje niets in de planning? Lees eens een boek. Niet zo'n boekenwurm? Schaf dan een aantal koffietafelboeken aan; een classy manier om je tafel op te vullen en lekker loom plaatjes te kijken.