Trommelgeroffel! Dit zijn de nieuwste beelden van IKEA's aankomende designercollecties

Waaronder een samenwerking met de stylist van Beyoncé en IKEA's allereerste skateboard.

Meer van Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest

Jaarlijks komen er maar liefst 2000 nieuwe producten uit de hoge hoed van meubelgigant IKEA. En eind dit jaar en begin volgend jaar staat ons weer een hoop moois te wachten, want: IKEA slaat de handen ineen met de tofste merken en designers.

Dit zijn dé nieuwe designeritems die je kunt verwachten in najaar 2017 en voorjaar 2018:

1. HAY

De samenwerking tussen Deens designduo HAY en IKEA is een match made in heaven. Niet gek dus, dat er wereldwijd reikhalzend wordt uitgekeken naar de lancering van de YPPERLIG-collectie. Van alle nieuwe designercollecties ligt deze als allereerste in de winkels. Vanaf oktober kunnen we ons tegoed doen aan de meest uitgebreide designercollectie die IKEA tot nu toe maakte. Van een sofa, eettafel, bijzettafel, kast, diverse stoelen tot slimme en minimalistische accessoires. Grote kans dat jij niet zonder lege handen de winkel zal verlaten.

YPPERLIG-sofa van HAY voor IKEA
YPPERLIG-tafel van HAY voor IKEA
Rolf Hay met de monoblock chair uit de YPPERLIG-collectie voor IKEA
Advertisement - Continue Reading Below

2. Tom Dixon

Is het een bank, een chaise longue of een bed? Ontwerper Tom Dixon noemt het liever een platform for living. In samenwerking met 75 designstudenten ontwierp hij zijn modulaire zitsysteem DELAKTIG. Dankzij de flexibele hoofdeindes en armleuningen kun je het platform zo inrichten als je zelf wilt. Als je nog even geduld hebt tot februari 2018 tenminste. Meer over deze samenwerking lees je hier.

DELAKTIG-sofa van Tom Dixon voor IKEA

3. Piet Hein Eek

Hollands glorie. Piet Hein Eek's eerste collectie JASSA vloog afgelopen jaar de Nederlandse winkels uit. Van zijn tweede collectie INDUSTRIELL verwachten we eigenlijk niet anders. Het typische houten Piet Hein Eek-stoeltje staat al op menig verlanglijst. Niet gek ook, met een fijn prijsje van € 69. Vanaf april 2018 ligt de collectie in de winkels.

INDUSTRIELL-stoel uit Piet Hein Eek's collectie voor IKEA
INDUSTRIELL-servies uit Piet Hein Eek's collectie voor IKEA

4. Bea Åkerlund

IKEA was op zoek naar de toevoeging van een tikkeltje onverwachte glamour en vond dat in zelfbenoemd fashion activist Bea Åkerlund. Als modestylist voor grootheden zoals Madonna, Beyoncé en Lady Gaga wist de Zweedse hier wel raad mee. Haar excentrieke collectie bestaat onder andere uit een lipvormig kussen en een glazen hoed die als fruitschaal of opberger gebruikt kan worden. Liefhebbers van de OMEDELBAR-collectie kunnen vanaf maart 2018 hun hart ophalen.

OMEDELBAR-kussen van Bea Åkerlund voor IKEA
De complete OMEDELBAR-collectie van Bea Åkerlund voor IKEA
More From Interieur Nieuws
20 articles
9 dingen in huis die je onbewust lui maken
En ze blijkt niet de enige bekendheid die dat doet.
Wat? Mariah laat haar kerstboom staan tot juni
Dit zijn de 6 interieurtrends volgens Pinterest
Hollands glorie.
IKEA strikt deze Nederlandse topdesigner
Dit is 'm: het beste IKEA-product aller tijden

5. Chris Stamp

Last but not least: ontwerper Chris Stamp ontwierp het allereerste skateboard voor IKEA. Naast dat zijn SPÄNST-collectie gemaakt is voor een sportieve doelgroep zijn de producten ook gericht op het showen van je favoriete kledingstukken. Zo is de transparante opbergbox het ideale item voor sneakerfreakers om hun geliefde schoeisel in tentoon te stellen. Eigenlijk ook behoorlijk handig om te zien wat je in de opslag hebt staan. Vanaf mei 2018 kan er gerold worden op het IKEA-skateboard. Hier lees je er alles over.

SPÄNST-skateboard van Chris Stamp voor IKEA
SPÄNST-opbergbox van Chris Stamp voor IKEA

Wil jij nog verder in de toekomst kijken? Dit zijn IKEA's nieuwe baanbrekende samenwerkingen voor 2019 >