Twee bakstenen van verlovingsringen

En daar is ie weer, de ring.

Meest gelezen

En daar is ie weer, de ring. Een evenzo populaire aandachttrekkende accessoire in het Hollywoodse als een pasgeboren baby, een ‘is-ie er of is-ie er niet?’-zwangerschapsbuikje, een nieuwe, nog niet bevestigde liefde en – natuurlijk – het immer opvallend geklede ‘kind aan de hand’.

 

Deze week werden we getrakteerd op maar liefst twee bakstenen van verlovingsringen. Ze kunnen je niet zijn ontgaan.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De eerste was een 10 karaats diamant van minstens 1 miljoen dollar – maar waarschijnlijk veel meer. De tweede een ‘roze ovaalvormige diamant’ ter waarde van 2 miljoen dollar. Maar beide werden ze ingezet als publiciteitsmiddel. Door de ene draagster wat schaamtelozer dan de ander, maar toch.

 

Eerst Blake Lively en haar diamant van 2 miljoen. Ze droeg hem  bij een Chanel-feestje in New York dinsdagavond. Het was haar eerste rode loper sinds haar huwelijk en omdat manlief Ryan geen zin had in de fotografen, besloot Blake dan maar te pronken met haar enorme verlovingsring.

Meest gelezen

  

Sindsdien zijn alle gossipsites en tv-programma’s de ring (en de waarde) alweer dagen aan het evalueren. Dat toevallig net in dezelfde week dat het laatste seizoen van Gossip Girl van start ging. Zo makkelijk kan het soms zijn in Hollywood...

 

PAPARAZZIBELLER VAN DE WEEK-AWARD

Blake’s ring werd, samen met haar bescheiden trouwring, overigens al eerder ‘getoond aan het publiek’. Toen in een overduidelijk in scène gezet fotomomentje waarmee ze met terugwerkende kracht alsnog de paparazzibeller van de week-award krijgt. Tenzij de fotograaf natuurlijk echt toevallig in Charleston was en toevallig voorbijreed toen de newlyweds toevallig stralend van geluk de ring aan het bewonderen waren. En dan is het vast ook toevallig dat de fotograaf in kwestie werkt voor hetzelfde fotoagentschap dat vorig jaar die exclusieve foto’s van een zoenende Blake en Ryan had. Je weet wel, die foto’s waarop toevallig ook het bordje van de B&B van Blake’s zus zichtbaar was...

 

JENNIFER'S ENORME RING 

Dan de tweede ring van de week, die van Jennifer Aniston. Zij debuteerde haar enorme, nee echt ENORME ring zondag op straat. En, oh het toeval, ook zij werd 'betrapt' door een paparazzo. Net als Blake in Charleston en Angelina Jolie toen zij in april de wereld wilde laten zien dat ze verloofd was (ook met een enorme ring trouwens, wat verklaart waarom die van Jen nog groter moest).

  

Er is trouwens wel een klein verschil tussen de Blake/Jennifer-methode en Angelina’s aanpak. De laatste nam de voordeur van een bekende paparazzi-hangout waardoor ze zeker wist dat haar ring gefotografeerd zou worden. De eerste twee namen de regie in eigen hand en belden een bevriende paparazzo om vervolgens op een straathoek te poseren.

 

CLASH MET BRAD 

De timing van Jennifer’s grote onthulling is, als altijd bij de actrice, perfect. Niet alleen gingen de foto’s maandag de wereld over, precies op tijd om de deadline van de gossipbladen te halen, ook kon ze haar nieuwe diamant direct inzetten voor het haarproduct dat ze sinds deze week promoot.

 

Maar het belangrijkste is wellicht het feit dat de aandacht voor de foto's van de ring keihard clashten met het nieuwe Chanel No.5-reclamespotje van de man die haar ook ooit een verlovingsring gaf, Brad Pitt. Wat een toeval hè?! Gelukkig had Brad zelf na zijn shoot voor Interview ook wat nieuwe opmerkelijke foto’s die deze week de wereld in gestuurd konden worden. En daarmee was de gossipbalans weer in evenwicht.

 

Ik zweer je, soms is het net alsof ze het met elkaar overleggen...

 

PS - Zie je een interessante headline voorbijkomen, laat het me weten via twitter