Al een tijdje schrijf ik hier elke woensdag over mijn ergernissen en eigenlijk ontdek ik nu pas een gemene deler: ongeduld. Ik trek dus hierbij het boetekleed aan. Het ligt (ook) aan mij, eigenlijk heb ik gewoon geen geduld voor mensen om me heen. Niet tijdens koopzondag, niet op de fiets en al helemaal niet als ik echt haast heb. Hierbij de grootste 5 ergernissen in opzij-opzij-opzij-maak-plaats-maak-plaats-maak-plaats-situaties:

1. Inpakservice

Je bent op weg naar een etentje of verjaardag en wilt nog snel even een cadeautje kopen. Juist op die momenten tref je de meest ambitieuze verkoopassistent ever die van jouw cadeautje een waar inpak-kunstwerk poogt te maken (Denk Rowan Atkinson in Love Actually: 'Would you like it gift wrapped?'). Een cellofaantje, bloemblaadje, een spraytje parfum en als finishing touch een gekruld lintje. Die vindt hij/zij niet mooi genoeg, dus poging twee voor een perfect gekruld lintje volgt. En poging drie. Mega-irritant.

youtubeView full post on Youtube

2. Tien cent

Oudere mensen zijn schattig, maar waarom staat er altijd net eentje voor je in de kassarij bij de supermarkt die al zijn/haar boodschappen voor de hele week in dubbeltjes wilt afrekenen? Sommige toeristen maken zich hier ook wel eens schuldig aan trouwens. ('Is this ten cents? O no it's a dollar.') Duurt. Lang.

https://media.giphy.com/media/mMhBLu1YNMq5i/giphy.gif

3. Bumpertje-bumpertje

Een klassieker: je hebt haast en belandt dan net in de grootste auto- of fietsfile ever. En dat op een dinsdagmiddag. Wat doen al die mensen hier? Is het landelijke saboteer-mensen-die-haast-hebben-dag? Het hele universum is tegen mij! #drama

https://media.giphy.com/media/l0HlKQPTHOGNUPTZm/giphy.gif

4. Woensdag wasdag

Deze geldt voor mensen met een huisgenoot / inwonende partner / ijdel broertje of zusje / trage ouder. Iedereen dus eigenlijk. De situatie: je wordt wakker, blijft nog even liggen snoozen, nog een beetje snoozen, stapt dan maar uit bed, hebt precies uitgerekend dat je 25 minuten nodig hebt om je te douchen en aan te kleden, en dan is de douche bezet. Bezet. Een half uur lang. Potdicht. Het blijkt het wekelijkse wasmoment van eerder genoemde huisgenoot. Vervelend met een hoofdletter V, want nu wordt het kiezen of delen: stinkend de deur uit of te laat komen? Aan jou de keus.

https://media.giphy.com/media/13JHOHY8NoO8Bq/giphy.gif

5. Overtreffende trap

Het zijn de meeste dramatische, filmische momenten des levens. De situatie: je hebt haast om de trein / metro te halen en moet alleen nog even een trapje op of af rennen. Je ziet het voertuig al staan, kijkt naar de stationsklok, kijkt terug naar het voertuig, dan naar de trap, je kunt het halen, je ruikt je succes al en dan.... Er staan twee mensen voor je op de trap die niet aan de kant gaan. Gewoon niks, nada, noppes, geen beweging. Je tikt ze op de schouders, ze snappen de hint niet, je wilt ze opzij duwen, dat vind je te gemeen en dus: doei trein / metro. Zwaai, zwaai. In je hoofd beginnen de eerste noten van 'You had a bad day' al te spelen, de tranen prikken achter je ogen. Laat maar zitten, dit leven komt nooit meer goed. Nooit meer.

Ook irritant: Whatsappgroepjes. Lees hier mijn grootste ergernissen >