Report: Red Label a/w 2011

Er is geen ontkennen aan: Vivienne Westwood regeert als queen van London Fashion Week.

Eerder deze week was ze gastvrouw op de lancering van haar milieuvriendelijke juwelenlijn Get A Life Palladium, waar de hele Londense beaumonde op afkwam. En ook bij haar Red Label-show kon ze op de nodige aandacht rekenen.

 

Zo waren onder andere Boris Becker, Boy George, Paloma Faith en Nicola Roberts present. En laat nou net Viv’s buurvrouw (dus: leuke andekdotes) ook onze buurvrouw in het publiek zijn…

Advertisement - Continue Reading Below

 

RED LABEL A/W 2011
Het Red Label van Westwood kwam volledig tot zijn recht in het statige Royal Courts of Justice. Zoals we van Viv gewend zijn, was het een allegaartje van bonte outfits voor de moderne stadsnomade, die hier en daar een kledingstuk oppikt en ze over elkaar aantrekt.

 

Op het plankier trok een bups stijlen, kleuren en patronen voorbij: voluptueuze avondjurken, wijd gestreepte pantalons, capes in luipaardmotief, faux fur jasjes, slobberige katoenen jurkjes uit één stuk en gedeconstrueerde maatpakken in grijs, beige en militair groen. Heel mooi: het fluwelen kostuum met shorts, witte blouse en parels, aan het einde van de show!

Meest gelezen

 

Bekijk hier zelf de catwalkshow >

 

Typisch Westwood waren de armverwarmers, hoge kousen in pumps met strikjes en de Schotse ruiten in felle kleurcombinaties zoals blauw-oranje. Daarnaast waren er ook Zuid-Amerikaanse invloeden te zien, in de vorm van hoodies en grote vilthoeden.

 

BEAUTY
De make-up was uitbundig, want: geïnspireerd op clowns. Het gezicht van sommige modellen was volledig ingekleurd of bedekt met bladgoud. Verder veel Twiggy-ogen en warrig, opgekamd haar met ingevlochten kronen.

 

Kortom: wilder kan het bijna niet, maar daardoor verveelde de show geen seconde.

 

Lees meer showreports van Londen Fashion Week >

 

Arnolt Smead, journalist/fotograaf in Londen