Hollands glorie in Milaan

Winonah de Jong presenteerde opnieuw haar collectie in Milaan. Dit zijn onze favorieten.

Meest gelezen

Mocht je het je afvragen: met winnaar van de bokaal voor Most Inspiring Personal Style tijdens de ELLE Style Influencer Awards 2015, Winonah de Jong, gaat het goed. Meer dan goed. Tijdens de afgelopen Milaan Fashion Week had ze weer een splinternieuwe herfst/wintercollectie klaar om te showen aan de massaal naar de Italiaanse modehoofdstad afgereisde journalisten en inkopers.

Ze deed dit tijdens een presentatie in het mooie Palazzo Trivulzio, één van Milaans verborgen schatten en tevens – kleine geschiedenisles – de stadsvilla van de legendarische Sforza-famili, die over de stadsstaat Milaan heerste tijdens de Italiaanse renaissance.

Advertisement - Continue Reading Below

De Nederlandse Winonah presenteerde haar collectie (bekijk de video hier) voor de tweede keer in Milaan, in samenwerking met Milaan Fashion Week en met Italiaans vakmanschap als leidraad. In het eeuwenoude Italiaanse pand toonde ze een op de jaren vijftig geïnspireerde collectie voor komende winter, vertaald naar het nu, door middel van een functionele en moderne uitstraling.

Extra leuk: het rijk glanzende vogeltje de kolibrie loopt als een soort rode draad door de collectie, waarmee Winonah dan weer een ode brengt aan haar geboorteland Suriname.

Meest gelezen

Alvast een sneak peek? Dit zijn onze 7 favorieten uit WINONAH a/w 2016:

Fluwelen slip dress

Advertisement - Continue Reading Below

 

Geruit mantelpak met faux fur zakken

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

Shearling jas met kolibrie-borduursel

 

Klassieke camel coat

 

Fluwelen jumpsuit

 

Camelkleurig wollen jumpsuit

 

Antraciet wollen jas

 

Terugkijken: de avonturen van ELLE's Esther en Edine tijdens Milaan Fashion Week >