Vetements brengt Juicy Couture op de couturecatwalk in Parijs?!

En alle andere zaken die je moet weten over de kick-off-show van Parijs Couture Week.

Meest gelezen

Vetements, het straatchique anti-fashion label op de couturecatwalk? Het is net zo'n bizarre combinatie als Taylor Swift en Tom Hiddleston. Toch was het gistermiddag in Parijs aan de hand.

Vetements, gerund door de broers Gvasalia (onder wie Demna, die nu ook het huis Balenciaga bestiert), was één van een stel nieuwelingen op het coutureprogramma. Oa ook Francesco Scognamiglio, J.Mendel en Giles Deacon maakten hun debuut. Opgenomen in het officiele rijtje couturiers zijn de mannen echter niet. Daar komt wel wat meer bij kijken. Ze mochten showen als guest couturiers. Maar dat we wat konden verwachten van 'Vetements Couture' stond buiten kijf. Waarvan akte.

Advertisement - Continue Reading Below

Want hallo Juicy Couture tracksuits! - je ziet ze nog voor je aan de billen van Britney Spears en Paris Hilton in de jaren nul. Welnu: de 'couture' in de naam is dankzij Vetements werkelijkheid. Het modehuis ging de samenwerking aan met 18(!) verschillende labels en designers voor deze show. Waaronder Levi's, Dr. Martens, én dus het velours trainingspakken-merk.

Not your typical Dior or Chanel-show, right?

Meest gelezen

#thecollaboration @vetements_official @juicycouture by @suzannekoller

A post shared by Vogue Paris (@vogueparis) on

 

Advertisement - Continue Reading Below

 

 
Dacht jij nog dat we alle nineties trends wel gerecycled hadden inmiddels. Nog een pakkie liggen ergens op zolder?

En dan moeten we nog even over op schoenenzaken. Manolo Blahnik verzorgde namelijk het schoeisel voor de show. Of eigenlijk ging Demna Gvasalia met Manolo's klassieker, de Hangisi, aan de haal. De glimmende signature satijnen gespschoen. Hij transformeerde hem oa in een slingback, een enkellaarsje en een kick-ass lieslaars.

 
Onze collega's van ELLE UK waren present. Bekijk hier alle looks in hun front row-video:

 

 

Vandaag staat oa Dior (nog zonder Maria Grazia Chiuri) op het program. Stay tuned dus!

Foto's: WireImage & Instagram