Parijs Fashion Week 2010: Rykiel & Galliano

Vers catwalknieuws uit Parijs! O.a. de a/w 2010 shows van Hussein Chalayan, Sonia Rykiel en John Galliano.

COSTUME NATIONAL
De nieuwe wintercollectie van Costume National a/w 2010 was een tikje vreemd, maar toch een fijne show. Vooral het gebruik van vreemde kleuren (veel nude tinten en donkerbruin van roest tot grauwe tinten) zorgde ervoor dat de collectie niet zo sterk was als voorgaande collecties van het label.

 

Wel mooi: fraaie woltexturen als alternatief voor bont en prachtige, winterse jassen.

 

Advertisement - Continue Reading Below

HUSSEIN CHALAYAN
Chalayan bracht voor winter 2010 verrassend gewone kleren voor zijn nieuwe wintercollectie. Uiterst draagbaar, zoals oversized colberts, tweed pantalons en zelfs mom jeans! De collectie had een soort Zuid-Amerikaanse travellers vibe, vooral door de gebruikte prints en hoofddeksels aan het einde van de show.

 

Leuk detail: supermodel Carmen Kass opende en sloot de a/w 2010 show van Hussein Chalayan.

Meest gelezen

 

SONIA RYKIEL
Sonia’s wintercollectie 2010 was opvallend kleurloos, maar vooral erg volwassen, nostalgisch en romantisch. Veel modellen liepen in ton sur ton outfits in aarde tinten en beige, donkerbruin en zand. Uiteraard à la Rykiel veel breisels en stiekem toch hier en daar een streepmotiefje.

 

De finale was weer vrolijkheid ten top met veel verenjurkjes die je een jaren ‘40 nachtclubgevoel gaven. Plus: extreem fraaie tassen en schoenen.

 

JOHN GALLIANO
John Galliano ging voor zijn wintercollectie 2010 de wereld rond van Cleopatra tot Dzjengis Khan. We zagen referenties als Aziatische hoofddeksels, kralenhaar, Oosterse prints en suède laarzen met rijgveters.

 

De show was geen verrassing, maar wel een waar spektakel met als hoogtepunt het vuurwerkentree van de besnorde maestro himself.

 

Esther Coppoolse, Chef mode ELLE

 

ELLE's modeteam à Paris! Volg Parijs Fashion Week 2010 op de voet >