Valentino wint prijs

De Italiaanse designer Valentino wordt geëerd met een Couture Council Award for Artistry of Fashion.

Niet alleen in de filmwereld heerst awardkoorts (Grammy’s, Oscars, SAG Awards), ook in modeland regent het prijzen. Zo wordt Valentino geëerd met een Couture Council Award, die hij overigens pas in september dit jaar – vlak voor de kick-off van New York Fashion Week – in de big apple gaat ophalen.

 

GRACE KELLY

De 78-jarige Valentino Garavani, zoals de designer voluit heet, loopt al een behoorlijke tijd mee. Hij ontwierp zelfs couturestukken voor mode-iconen Jacqueline Kennedy Onasiss, Grace Kelly, Farah Diba en Daphne Guiness.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook Christopher Kane viert feest. Hij won een BFC/Vogue Designer Fashion Fund >

 

UNIEK

Volgens Valerie Steel, directeur van – hou je vast – The Couture Council of The Museum at the Fashion Institute of Technology (FIT), stelde Valentino zijn hele leven in het teken van het ontwerpen van de meest mooie, high fashion creaties. ‘Heel uniek en waardevol’, aldus Steele op WWD. ‘Je kunt zijn ongelooflijke toewijding aan de techniek van couture en zijn perfecte smaak, gecombineerd met een bijna fanatiek perfectionisme, in zijn werk zien.’

Meest gelezen


Zelf is-ie ook blij met zijn onderscheiding. ‘Ik vind het een ontzettende eer’, meldde de designer aan WWD. ‘Met name omdat de award is gelinkt aan couture. En iedereen weet dat dat altijd mijn passie is geweest. Deze award is heel belangrijk.’

 

WINNAARS

Valentino is in waardig gezelschap als Couture Council Award-winnaar. Chanels Karl Lagerfeld, Dries van Noten, Isabel Toledo, Giorgio Armani, Alber Elbaz en Ralph Rucci gingen hem voor.


Zelfs de stilist van Michelle Obama valt in de prijzen >


PS - Voor wie zijn kennis van Valentino’s werk nog even wil opfrissen: in juli presenteert de beste man een virtueel archief. Daarmee kun je direct door zijn archief vol foto’s, artikelen en schetsen navigeren. Leuk!