Michelle O in The Row

Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama speelt een thuiswedstrijd gehuld in een kleedje van het Amerikaanse label The Row.

Niet alleen wanneer je prinses bent, ook als first lady wordt je kledingkeuze nog al eens bediscussieerd. Toen Michelle Obama een tijdje geleden in een Alexander McQueen-jurk ten tonele verscheen (een Europese jurk. Europees!), waren de rapen nog niet gaar. De halve Amerikaanse modewereld viel erover en vond het hoogst ongepast om, tijdens een staatsbezoek over de handel tussen China en Amerika, Europees design te dragen.

Advertisement - Continue Reading Below


Ook de kledingkeuze van Kate Middleton wordt flink bediscussieerd >


IN DE PLOOI
Michelle besloot daarom voor een optreden bij The View te kiezen voor een oer-Amerikaans ensemble. En wel van Mary-Kate en Ashley Olsen’s label The Row. Haar keuze viel op een bijna € 800 kostende rok tjokvol plooien, in crème-wit. Maar die is dan ook wel helemaal gefabriceerd in de United States. Neen, hier kwamen geen onderbetaalde kinderhandjes aan te pas.


Zodra een royalty kiest voor een bepaalde ontwerper, vliegen zijn of haar designs uit de schappen. Niet heel vreemd dus, dat Ashley vorig jaar in een interview aangaf dat ze dolgraag Michelle Obama in één van haar ontwerpen zag lopen. En nu is dat moment dus daar. Ashley Olsen blij, Michelle Obama blij, Amerika blij.


Nu rest nog de vraag; kiest Kate Middleton wél voor een Europees design? >