John Galliano is Franse titel kwijt

Oei. Door zijn antisemitische uitspraken moet John Galliano ook zijn eretitel in de Légion d'Honneur gedag zeggen.

De nasleep van Galliano’s dronken uitbarsting in café La Perle in Parijs is nog niet voorbij. De nieuwe Franse president François Hollande ondertekende afgelopen vrijdag in het Franse staatsblad een sommering waarin staat dat Galliano zijn titel in de Légion d'Honneur verliest.

 

CHEVALIER DE LA LÉGION D’HONNEUR
In 2010 werd John Galliano, toen-ie nog zeer succesvol aan het creatieve hoofd van Dior stond, door de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy tot Chevalier de la Légion d'Honneur geslagen. De hoogst mogelijke titel verdiende de ontwerper voor zijn bijdrage aan de Franse modewereld.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Maar zijn antisemitische en racistische uitspraken tijdens een dronken avond – die met een mobieltje werden vastgelegd – betekende het einde van Galliano's carrière bij Christian Dior. Eén van de befaamde gezichten van het modehuis, de Joodse Natalie Portman, wilde niet meer geassocieerd worden met de ontwerper en Galliano trok zich terug. Later bleek dat de 51-jarige designer verslaafd en oververmoeid was en naar een afkickkliniek ging om weer beter te worden. De Belgische Raf Simons heeft Galliano opgevolgd bij Dior.

 
KATE MOSS & NIEUWE PLANNEN
De gevallen ontwerper hield zich een lange tijd schuil, maar goede vriendin Kate Moss wist Galliano wel te charteren voor haar beeldschone trouwjurk. Ook werd-ie onlangs tijdens een lunch met Grace Coddington gespot waar volgens insiders ‘spannende nieuwe plannen’ werden gesmeed.