MODENIEUWS

Dat wat we nu het liefst dag in dag uit aantrekken (de sweater), kwam niet zomaar uit de lucht komen vallen. Bekende stijliconen zijn er door de jaren heen al mee gespot, maar ook in film- en tv-land is het normcore kledingstuk al jaren geliefd. Van Rachel in Friends, tot Liv Tyler in Empire Records. Hieronder een opsomming van de meest iconische mét daarbij look-a-like sweaters van nu. Kun je ze meteen ook even aanschaffen.

Ondertussen is Amal Clooneys trouwjurk dus te koop >

Kiki Niesten – die van die fantastische modewinkel in Maastricht – komt met een nieuwe winkel naar Amsterdam.

Hint 1: in april werd de samenwerking al bekend gemaakt. Hint 2: ze wordt de Queen of Prints genoemd (en is dus je hofleverancier van deze najaarshit, de kaleidoscopische print). Laatste hint die de bel moet doen rinkelen: ze komt uit Griekenland. Juist, Mary Katrantzou! Eerder dit jaar berichtten we al verheugd over hoe Katrantzou, net als Pharrell Williams, Stella McCartney en Raf Simons, door Adidas werd ingelijfd als Adidas Originals-lid, wat inhoudt dat ze geregeld voor het sportmerk zal ontwerpen. Dit is nu haar allereerste collectie.

Bekijk hier de eerste beelden en hou vanaf 15 november de Amsterdamse Bijenkorf in de gaten – op die dag wordt de Mary Katrantzou X Adidas-waar in de schappen gelegd. Prijzen variëren van € 80 tot € 450.

Ook even zien: dit deed Jeremy Scott met zijn Adidas Originals-lidmaatschap >

Ter nagedachtenis aan de vandaag overleden Oscar de la Renta: de legendarische ontwerper in 13 quotes.

Bekend modeland is vandaag massaal droevig over Oscar de la Renta’s overlijden. Zij deelden hun medeleven via social media.

Als Adidas Originals-lid komt Jeremy Scott geregeld met een collectie voor het sportmerk en zijn allernieuwste – die voor herfst/winter 2014 – is nu hier. En die is dus geïnspireerd door SM.

Kijk mee naar een aantal memorabele catwalkmomenten uit vijf jaar catwalkshows van Oscar de la Renta tijdens New York Fashion Week. Met uiteraard een kleine hoofdrol voor zijn muze Karlie Kloss.

En omdat een paar hoogtepunten nooit genoeg is, bekijk hier de complete catwalkshow(s) van de grootmeester.

Oscar de la Renta werd 82 jaar >

Een selfie van jouw kledingstijl kan je een wel heel leuke prijs opleveren.